Unleashed : Indie Night - Vizit Wilrijk 20/10/2012

Fotoverslagen:Andere
  Erik Vandamme    21 oktober 2012

We zakten op deze zaterdagavond af naar het gezellige jeugdhuis Vizit in Wilrijk om vooral een paar ontdekkingen te doen voor de toekomst. Met het project Unleashed probeert men in samenwerking met vzw Wilrock en CC De Kern jong talent de kans te geven op het podium te staan.

In het verleden traden o.a. Black Box Revelation, Diablo Blvd. en Billy The Kill hier op. Jammer genoeg was er bitter weinig volk aanwezig vandaag maar dat lieten de drie bands van deze avond niet aan hun hart komen. We kregen een geslaagde avond voorgeschoteld met drie beloftevolle groepen die meer feedback verdienen dan ze nu kregen!


We begonnen met een streepje post-rock of aanverwante. U-Boat deed het dus voornamelijk met  puur instrumentale songs door middel van gitaar drum en keyboard. Dat typische 'opbouwen naar een climax' zo eigen aan het post-rock genre hadden deze heren alvast goed onder de knie. Het combineren van de gitaren met keyboardklanken mag beschouwd worden als een meerwaarde aan het geheel. Vooral die momenten waarop er een strijd werd aangegaan tussen bvb keyboard gitaar, of Drums/gitaar en het tempo de hoogte werd ingejaagd waren intens en het mag gezegd dat deze jonge band gerust mee kan met eender welke andere artiest of groep in het genre. Geef ze alleen wat tijd om te groeien, want dat is misschien het enige kleine minpunt, eentje waar ze ook niet kunnen aan doen. Het gebrek aan ervaring 'voelde' je wel. Maar reeds nu gaven ze  een heel goede indruk. Aan de organisatie van menig alternatief festival, Dunk! festival bvb, een aanrader.

Het trio Sue Me Charlie brengen ons terug naar de typische rock'n'roll uit de jaren 60 maar steken dit in een jeugdig nieuw kleedje. Hun fijne EP All is Sizzle deed al het beste vermoeden. En ja ook 'on stage' zorgt dit trio voor een warm en gezapig optreden. Alles klinkt heel catchy, het combineren van de mannelijke en vrouwelijke vocals met lekker meeslepende  gitaargeluiden die ons terug doen keren in de tijd werkt. Het leuke is dat ze die sound, zoals we eerder aangaven, in een jong kleedje steken. Dat is geheel de verdienste van het enthousiasme waarmee ze hun songs brengen.  Het spelplezier straalt hier volledig uit, en dat ondanks dat er vrij weinig publiek aanwezig was. Een half uur was vrij kort om hun echt te kunnen tonen, het smaakte eigenlijk wel naar meer. Een beloftevolle band die mits de kans te krijgen op weg is groot te worden. Back to the 60's zonder gedateerd te klinken, zo zou je het kunnen noemen, aanrader nummer 2!

Van de afsluiter van deze fijne avond Sky Castles kon u hier al het interview (  http://www.snoozecontrol.be/index.php/interviews/39-nederlandstalige-interviews/1516-interview-met-sky-castles) en de EP recensie ( http://www.snoozecontrol.be/index.php/reviews/37-binnenlandse-reviews/1461-sky-castles-camp-not-kitch-ep ) nalezen. Opvallend aan deze band is dat er niet echt een instrument uitspringt, ook niet dat de zanger de bovenhand neemt. Nee, hier is het vooral een samen brengen van verschillende muzikale talenten, en het werkt! Ook op het podium is dat het geval.

Net het combineren tussen de verschillende aspecten zorgt er voor dat we een sterk concert voorgeschoteld krijgen dat ons hetzelfde gevoel geeft als op EP.  De verschillende leden van de band spelen met een enthousiasme en alles past perfect in elkaar. Sax en trompet die net op tijd invallen, de zang die goed aansluit op gitaar en drum. We hebben hier te maken met een goed geoliede machine, om het zo uit te drukken.  We vergelijken het met het menselijk lichaam, elk orgaan heeft zijn functie, als een orgaan uitvalt, heeft heel het lichaam daar last van. Dat elk van de leden van Sky Castles over hun eigen unieke muzikale talenten beschikt bestaat geen twijfel over, breng die talenten samen in een groep. En je krijgt iets dat dicht aanleunt bij  perfectie! Snedig, catchy en zelfs met een zeker meezing gehalte gebrachte songs. 'Perfecte' afsluiter

setlist : Never Not Summer / Ocho Rios / House Of Cards / Frankie Valli / Camp, Not Kitsch / Cali / Used to Be Friends / Hearts Gathering Dust/ Flow / Detour

Besluit : we kregen hier drie groepen te zien en te horen die bewezen over massa talent te beschikken, ze verdienen het gewoon om meer kansen te krijgen, daarom een oproep naar 'alternatieve' festivals als TrixTrax of Dunk! Festival. Boeken die handel!

  Contact