Stab- Hardest Truth

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  levi deluycker    7 juni 2011

De Kortrijkse hardcoreband Stab timmert al sinds 2006 aan de weg en dit leidt uiteindelijk nu tot hun debuut Hardest Truth. Het schijfje werd onder leiding van hiphopproducer Chillow opgenomen in de muziekcentrum Track te Kortrijk. Op het eerste zicht een uitzonderlijke keuze maar het is zeker niet de eerste keer dat hiphop en hardcore een collaboratie aangaan. Productiegewijs kunnen we dit schijfje alvast een voldoende geven.


Ook qua muziek kunnen we zeker niet klagen. Stab geeft ons 11 krakers van songs (indien we intro, outro en intermezzo meetellen). De vijf heren krijgen op hun album de hulp van grootheid First Blood, kortrijkse bands My Aim en Death Enters My Ocean, Dj Iron en de New Yorkse rapartiest Nutso. Die laatste twee werken mee op de zowat meest uit de band springende song van het album (hier staat ook producer Chillow als meewerkende artiest bij vermeld)  ‘Tired Of That Played Out Shit’, wat het midden houd tussen hiphop en hardcore. Vergelijk het een beetje met wat The Vendetta soms ook doet. Persoonlijk waren wij het meest weg van ‘I Call On You’, ‘The Point Of The Knife’ en ‘My Call Will Be Answered’.

De metalcore/hardcore van Stab kon ons zeker wel bekoren. De groep heeft zijn best gedaan om een album te maken waarvan geen enkele song hetzelfde klinkt maar toch nog dezelfde stijl meedraagt. Hardest truth is dus zeker een mooi visitekaartje geworden en hopelijk brengt het deze band veel mooie kansen!

  Contact