Dranouter aan zee 2011 - 30 April

Review:Festivals
      2 mei 2011

30 April 2011 was het eindelijk zover. Dranouter aan zee zorgt ervoor dat enkele artiesten de festivalzomer voor de Dranouter organisatie mogen inzetten. Met toppers als Luc De Vos, Triggerfinger, Dolfijntjes XXL en veel meer werd De Panne voor 2 dagen omgetoverd tot een succesvol strandfestival. Naast het goede weer, de mooie zon en frisse zeebries was ook Snoozecontrol aanwezig op 30 april en we bespreken hieronder kort even onze ervaringen..


AMU

We arriveerden net aan het einde van Luc De Vos zijn show. Met een goed gevulde concerttent eindigde deze Vlaamse rock/pop god van Gorki zijn optreden af.
Na deze man was het de beurt aan Absynthe Minded om het beste van zichzelf te geven. Om het allemaal wat specialer te maken bracht de groep een unplugged optreden. Op die manier zagen we Absynthe Minded in een heel ander daglicht dan normaal. In het begin van hun optreden leek het heel even alsof het publiek de meezingliederen zoals er zijn: Envoi, Moodswing Baby en My Heroics mochten vergeten maar toen het einde van hun concert eraan kwam kon de tent ze toch luidkeels meezingen. Absynthe Minded heeft nog maals laten weten dat ze in al hun genres goed zijn en niet terugdeinzen om nieuwe zaken uit te proberen.

 

TF

Met een goed halfuur pauze en geen vertraging stonden we klaar om Triggerfinger te aanhoren.

Aan de optocht van het publiek (overvolle tent) te zien werd het duidelijk dat dit een fenomenaal optreden zou worden. Deze geoliede muziekmachine weet wat hardrock is. Tevens moeten we ook nog in ons achterhoofd houden dat de band er een rit van Zwitserland naar De Panne heeft opzitten om ons een ongekend genot te kunnen geven.

Afgaande op hun klederdracht (pak en das) zou men een proper rock concert verwachtende zijn maar dat mogen de fans op hun buik schrijven. Met een stevige opener weet de band onmiddellijk het publiek op het juiste spoor te zetten en aan te tonen dat hardrock bij de Vlaamse artiesten nog lang niet uitgestorven is.

Met een combinatie van oude en nieuwe nummers laat de zanger Ruben Block de tent een temperatuur bereiken van meer dan 60 graden Celsius waardoor zelfs de stoppen van de geluidsinstallatie het meermaals begaven. De zanger loste dit ludiek op door luidkeels te roepen: door het enthousiasme van dit publiek sloegen zelfs voor het geluid de stoppen door. Tevens brachten zowel gitarist als drummer een solo van meer dan 5 minuten. Wat een kracht en kunst kan er in een mens toch schuilgaan.

Om een conclusie te trekken van dit optreden: de organisatie deed er goed aan deze groep op hun affiche te zetten. Het publiek was dan ook dol enthousiast over dit meer dan 1uur durende optreden!

Na Triggerfinger was het de beurt aan Discobar Galaxie. Deze dj’s die zowel oude klassieke platen (sixties) als de moderne hiphop & dubstep verwerken in hun tracklist zorgden ervoor dat het publiek los kon gaan in de reeds goed verhitte concerttent. Persoonlijk had ik van deze dj’s weinig verwacht maar het tegendeel werd wel degelijk bewezen. Het publiek is warm te krijgen om na een goed hardrock optreden doelloos te gaan rondturen in de zaal met stevige beats op de achtergrond.

Voor de optredens in de concerttent niks dan lof dus! De clubtent en de kring hebben we maar heel kort bezocht maar uit de meningen van omstaanders bleek dat jong talent hier goed aan de orde kwam. Ook onbekend talent bleek bemind te worden door fans en nieuwe ontdekkers. Een goede keuze dus om deze sfeervolle tenten in combinatie te brengen met de bekende acts.

Conclusie van 30 april – Dranouter aan zee: de organisatie heeft voor deze editie een pak goede namen binnen gehaald en weet in een goed genre te blijven om hun publiek aan te trekken. De organisatie had ook het goede weer mee wat zorgde voor een echt strandfestival! Op naar 2012.

  Contact