Waines - Sto

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      13 mei 2011

Sto is het nieuwste album van de muzikale groep Waines. Sto is afkomstig uit het Italiaans en betekent in onze contreien even veel als drie, de band had ook maar 3 weken nodig om dit album te produceren, de groep bestaat maar uit 3 leden en het is hun derde album. Een goed gekozen albumnaam dus.


Het album kan eigenlijk met 1 kernwoord compleet benoemd worden, namelijk: TNT! De muzikanten brengen in hun tracks een energiek en explosief gebeuren aan het licht. Net alsof ze verweven zijn in een euforisch gevoel waar ze niet van weggeraken. Niet te min moeten we bij deze band geen hardhandige en heftige rockabilly nummers verwachten. De groep zorgt wel telkens voor goede ritmes en deftige riffs om de tracks interessant te houden.

Na het lezen van voorgaande intro verwachten jullie waarschijnlijk heel wat van dit album. Toch heeft de band ervoor gekozen niet af te wijken van het midtempo gebeuren. Nu mogen we dit niet al te serieus nemen want Sto blijft niet heken in het standaard saaie tempo maar zorgt wel voor enkele heftige opzwepende gebeurtenissen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar track nummer 5 “ Inner View” merk ik op dat ze een stevig potje gestructureerde kakafonie spelen wat zorgt voor een mooi geheel en een stevig ritmisch gegeven. Zo zijn er nog bepaalde nummers die er krachtiger uitkomen terwijl anderen eerder kunnen gebruikt worden om een welsoort film van een intro te voorzien.

Waines heeft voor mij met dit album opnieuw een knaller opgenomen. In vergelijking met hun vorige album “Stu” hebben ze zeker en vast een welige vooruitgang geboekt. De groep heeft een dansbare en uitleefbare rock-bleus-hardrock plaat opgenomen. Keep up the good, cool job!

Tracklist - STO

01 – Turn It On

02 – Time Machine

03 – Afrix

04 – Round Glasses

05 – Inner View

06 – The Pot

07 – Morning Comes

08 – Birds

09 – Harsh Days

10 – Keep It Fast

11 – 1876 tm Reprise

http://www.youtube.com/watch?v=E4hHI1aeOgc

  Contact