Superbutt - Music For Animals

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      27 december 2011

Muziekgroep Superbutt is een vijkoppige Hongaarse heavy metal band ontstaan in 2000. De groep voelt zichzelf als een stoner rock band. Op 26 september 2011 brachten ze in hun hometown hun vierde album uit getiteld: ‘Music For Animals’. 20 Januari 2012 in België

Via de webshop wordt het verkocht als een dubbel album maar ik ontving echter maar een single exemplaar dus ik zal het alleen daarover hebben. Op de band hun website kun je wel gratis bonusmateriaal afhalen: www.superbutt.net


Over het album:

 

In het begin klinkt de groep zeer aangenaam. De titel verraadt absoluut de sound niet wat een interessante heeft gegeven aan mijn gedachten. Echter wanneer ik enkele nummers ver zit begint het me meer en meer te storen dat de groep geen variatie brengt in hun tracks. De band heeft wel voldoende fut en power gestoken in het geheel maar elke track heeft gelijkenissen van elkander mee wat ervoor zorgt dat ze teveel in elkaar vervagen.

 

Jammer van dat puntje dus. Over de zang kan ik niet klagen. De zanger weet intonatie te brengen en op die manier verschillende gedachten op te wekken bij de luisteraar al vervaagt hij soms ook in het vaste heavy metal stramien dat de groep zichzelf oplegt. Ook de opname/productiekwaliteit ligt zeer goed van deze Hongaarse band.

Een ander positief puntje is dat de groep soms rustige (lees: akoestische) stukjes muziek verwerkt in hun geheel wat toch even een andere touché geeft aan alles. Toch kan dit het variatie onderdeel niet in bekoring brengen.

Conclusie: Superbutt weet van muziek maken en is goed in hun genre. Jammer dat er veel tracks op elkaar gelijken al zorgen de akoestische tussenstops toch even voor afleiding.