Get Ready! - Praten! Bang!

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    14 mei 2024

Yup, als alles goed verloopt is dit het einde van Get Ready! en zijn dit de laattse twee nieuwe tracks ever! Tijd om er even naar te luisteren en te horen of ze het nog steeds kunnen en ja: iemand vroeg me of ik hiervoor even tijd had ...


De gloriejaren van Tien om te zien (dit was lang het lanceerplatform van Get Ready!)! zijn al lang achter ons en zo is het nu ook tijd om Get Ready! terug in de doos te steken en er de stekker uit te trekken. Niet zonder een laatste knal zullen ze gedacht hebben!

Praten! heeft op muzikaal vlak wel iets weg van een New Wave track uit de jaren '80, incluis synthesizer en electronische drums! Tijd dus voor een laatste revival! De zang klinkt een beetje melancholisch, een beetje droevig, ook al klinkt het geheel best wel poppy en happy. Het valt me ook op dat het een kort nummer is. Kort en krachtig dus! Het valt ook wel op dat er hier en daar wat bijschaving is geweest aan de zanglijnen om ze op de juiste hoogte te houden. Retro fans zullen hier zeker van smullen!

Bang! is een echt knaller met techno invloeden en begint bijzonder sterk. De backings houden het nummer sterk, net als de beats.

Eigenlijk ergens wel spijtig dat Studio 100! nooit iets heeft willen doen met deze jonge heren, want hun muziek past anders wel binnen hun stijl en mits wat bijsturing had er hier en daar ook wel een goede BLGP boodschap kunnen meegegeven worden aan onze jeugd van tegenwoordig! Nu ja, nu is het te laat en valt het doek! Het ga jullie goed!