Tape Toy - TTYS (Talk To You Soon) EP

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    15 april 2023

Ik kende voordien deze band helemaal niet, maar een beetje promo en een leuk clipje doen soms wonderen en dus draag ik mijn steentje bij door deze EP te bespreken, in de hoop dat ik anderen dezelfde ervaring kan meegeven!


Glitchy Eyes klinkt lekker met een laagje Garbage en naar het einde toe een chaotische toets en een energie boost waarbij rock en punk met elkaar versmelten en de Wall of Sound even komt piepen.

Talk Soon doet me sterk denken aan Betty Goes Green toen deze band nog regelmatig op MTV te zien was (en ja: dat is dus al een hele tijd geleden), maar de sound klinkt lekker vet, een beetje zoet en bijzonder aangenaam! Een toppertje! De Hey’s geven het live alvast nog een extra boost, waardoor het op een podium zeker voor een feestje zal zorgen!

November klinkt iets rustiger, alsof we lekker thuis achter de open haard zitten te schuilen voor de harde en koude wind van buiten, met af en toe een scheurende en piepende gitaar. De zang bevalt me echt, net als de basgitaar. Het vleugje Betty Goes Green is er nog steeds en eerder al omschreef ik deze track als volgend: “een mooie stem, leuke melodie en goed gitaarspel! Om groep om in het oog te houden!”

Birthday klinkt zeemzoet, met een gitaarklank die een beetje lijkt te stofzuigen (die lekkere retro klanken toch)! Kort en krachtig!

Sick Sick Sick was al eerder een single en grijpt naar het verlangen de tijd stil te zetten en de alledaagse problematiek even te vergeten door flink te feesten, ook al weet je zelf ook dat dat gepaard gaat met de nodige consequenties. Op muzikaal vlak is het een coole rocker met een plakkerig refrein (en dat bedoel ik in de goede zin van het woord). Het lijkt me ook een ideaal nummer om op de radio te horen en te zorgen voor een groter bereik!

Mijn conclusie is simpel: deze band verdient een groter bereik, meer aandacht, meer airplay, meer fans en meer optredens! Ik hoor alleen maar goede dingen en kan er geen speld tussenkrijgen, een echte topper dus!

Over de clip:

 

"De videoclip is gemaakt in samenwerking met Pro Wrestling Holland. PWH is een enorm gemotiveerd worstelteam met leden uit het hele land. Leden zoals Julia. Julia had wat moeite om zichzelf te vinden, maar vond haar kracht en zelfvertrouwen in het worstelen. Zoals ze ons vertelde: “Worstelen is niet alleen een sport, het is een manier van leven.” De sterke vrouwelijke hoofdrol die Julia op het podium vertolkt inspireerde ons om het op film vast te leggen. Julia’s energie en de energie van het PWH-team is ongeëvenaard. Bedankt PWH voor het hartelijke welkom en het kijkje in jullie wereld."