Pyra - Pyra (Immortal Frost Productions)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    29 november 2022

"PYRA" is een stapel hout die werd opgericht voor de crematie van lijken en waarop ter dood veroordeelden en zij die als slachtoffer moesten worden geofferd, levend werden verbrand.


Muziek en teksten van deze Italiaanse black metal band zijn geïnspireerd door oersferen, natuur en vuur. Als een zuiverend vuur sleept Pyra je mee naar de diepten van de mens, graaft diep in de oeroude oorsprong en leidt je naar onbekende landschappen.

Het knetterende kampvuur biedt povere bescherming tegen de opwakkerende koude wind. Een onaardse storm komt nader. Omen is een intro die je alvast in een kille en angstige stemming brengt. Maar zoals verwacht volgt op deze duistere sfeerschepping agressief en nerveus geklop in Barren Earth Dug. Gelukkig kent dit nummer niet enkel razend drumoffensieven, maar wordt er ook wat gas teruggenomen in atmosferische episodes. In A thousand Different Voices werd net zoals het vorige nummer krachtig en prachtig geproducet. Bovendien moet ik bekennen dat ik aardig onder de indruk ben van de vocalen. Geen gekrijs of geschreeuw, maar grunts die evengoed zouden passen bij melodieuze death metal en death doom. Muzikaal gaat het echter wel de atmosferische black metal toer op. Het sterke Abandoned Shrines Of Light lijkt te knipogen naar de post-black metal scene en heeft een hypnotiserend ritueel karakter. Eternal neemt je half dromend mee op een trip onder wisselende weersomstandigheden door intens mooie natuurlandschappen.

Conclusie:
De jonge Italiaanse black metal band Pyra pakt uit met een interessante titelloze EP. De muziek lijkt een eerbetoon aan de natuur en de elementen en is het soort atmosferische black metal die ook liefhebbers van melodic death metal en death doom kan charmeren. De band levert met dit kleinood alleszins een mooi visitekaartje af.

 

Deze EP van Pyra kun je hier bestellen.

Facebook / Instagram

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015