Deathbell – A Nocturnal Crossing (Svart Records/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    11 november 2022

Deathbell is een vijfkoppige band uit Toulouse, Frankrijk, die griezelige en zware fuzz-geladen Doom maakt. Geschreven en opgenomen tussen 2018 en 2021 in de Franse Pyreneeën, reflecteren de teksten van "A Nocturnal Crossing" de metafysische krachten van het leven en spirituele introspectie.


 

Op The Stronghold And The Archer voert Lauren Gaynor je met haar melancholische en spookachtige zang naar een bevreemdende andere wereld. Devoured On The Peak mondt uit in morbide trips van psychedelische ritmes en schimmige sferen. Ondanks de zware gitaren, heeft The Ladder iets sprookjesachtig. De song resoneert doom rock’s inherente oude kracht van magie.

 

 

Silent She Comes legt het accent teveel op riff-toverij, waardoor de compositie als een geheel de mist in gaat. Het lang uitgesponnen Shifting Sands is een sterke song maar lijkt grotendeels hetzelfde recept te volgen als de vorige songs. Afsluiter en titelsong A Nocturnal Crossing baadt in een begrafenissfeer, beklemtoond door een griezelig orgelgeluid.

Conclusie:
Deathbell is een mystieke doom band met potentie. De riffbeladen songs op “A Nocturnal Crossing” resoneren mysterie en oude magie. De songs worden echter gebrouwen volgens een zelfde receptuur, waardoor er na een tijd verveling ontstaat. Het is dan ook raadzaam deze lekkernij in kleine porties te consumeren en bijvoorbeeld te mengen met muzikale evenknieën als The Gathering, Darkher, Sylvaine, Splendidula en Dool.
 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015