Hexerei – Ancient Evil Spirits (Sentient Ruin Laboratories/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    11 november 2022

De Finse rauwe black metal band Hexerei brengt ons hun met gif doordrenkt debuut "Ancient Evil Spirits", een gestoorde auditieve poort naar ongeziene diepten van waanzin en totale hel die het idee van terreur voor de luisteraar zal veranderen en hem in de buitenste kringen van waanzin zal werpen.


Essence Of Ancient Evil biedt brutaal zwartmetaal met voldoende voortstuwende melodieuze kracht om interessant te blijven. Doom OF Abysmal Graves serveert lekker rollende black metal, met een hoog ‘kvlt’-gehalte. Howling Necromantical Imprecations begint veelbelovend maar verzandt dan in rommelige onsamenhangendheid. Unholy Ceremonial Invocation brengt je terug naar het weinig verfijnd geluid van de hoogdagen van brute kwaadaardige black metal. Meer dan een kwartier word je op dit nummer blootgesteld door het geluid van de hel.

Conclusie:
Hexerei doet hard zijn best om brutaal, ‘trve’, ‘kvlt’ en ‘evil’ te klinken. Wat vooral resulteert in het feit dat je niks van de lyrics begrijpt. Desondanks bevat dit werkje voldoende voortstuwende kracht om het voor de luisteraar boeiend te houden. “Ancient Evil Spirits” verdient een waarschuwingssticker voor de onervaren black metal fans, maar is een aanrader voor liefhebbers van bands als Darkthrone en Mayhem.