:Wumpscut: - For Those About To Starve (Metropolis Records/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    26 mei 2022

Vorig jaar zagen we met “Fledermaus303” al de terugkeer van de cult dark electro act :Wumpscut: na vier jaar van dodelijke stilte. Nu, in 2022, keert de Beierse electro-grootmeester Rudy Ratzinger terug met een nieuwe EP met 4 nieuwe tracks en 4 instrumentale versies.


Justin Kohlenklau begint met een vrolijk technodeuntje. Al gauw sluipen de typische :Wumpscut:-elementen in de muziek en maakt vrolijkheid plaats voor dansbare duisternis. Inhoudelijk is het me echter nogal vaag. . Scared Half To Death bouwt voort op een leuke vocal sample waaraan broeierige technomuziek is toegevoegd. Dit zou wel eens een hit worden in de donkere Duitse clubs. En met enig geluk ook daarbuiten. Kühlwalda heeft meer om het lijf. Net zoals de vorige song is het aanstekelijk en makkelijk om mee te zingen. Op Nullum Crimen Sine Lege heeft Rudy Ratzinger interessante samples uit films en series geput en er vervolgens een impressionant geluidscollage van gemaakt.

Vervolgens krijgen we ook nog eens de instrumentale versie van de nummers. Gestript van duistere zang en samples blijken deze versies perfect voer voor de dansvloer van de technoclubs en de zogenaamde ‘dance’-festivals.

Conclusie:
Wie :Wumpscut: kent weet wat te verwachten. Dit is intelligente dark electro en dark techno met een zekere cultstatus en zal het goed doen op de dansvloer van duistere clubavonden. “For Those About To Starve” is daarenboven een erg aanstekelijke EP, waarvan de nummers ook hun plaats verdienen op bijvoorbeeld Dour Festival en Tomorrowland.
 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015

  Contact