Portland - Besides EP (PIAS)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    24 september 2021

Vandaag verschijnt de gloednieuwe EP ‘Besides’. Daarop staan akoestiche versies, live versies en outakes van nummers uit het debuut ‘Your Colours Will Stain’, alsook een cover van Wilco en de single ‘Aftermath’. Waarbij wij al kunnen zeggen dat Portland op weg is om één van de beste Belgische groepen aan het worden is! Zeg dat Snoozecontrol.be het gezegd heeft!


Aftermath is een pracht van een song die gerust wat meer airplay verdient en wat meer aandacht: wat een pracht en wat een stemmen! Het nummer kan je gerust diep ontroerend noemen edoch klinkt het geheel vrij naakt en simpel: maar soms klinkt het simpelweg beter! Portland is dan ook een bijzonder duo waarbij de passie voor hun muziek, de inzet, de melancholie en de meesterlijke beheersing overheersen! Bijzonder en magisch zo mag je dit nummer ook omschrijven!

Lucky Clover (Bedroom Recording) klinkt bijzonder zuiver. De akkoestische gitaar is het enige instrument: hun stemmen doen de rest! Zalig! Dit nummer is er echt ééntje om gelukzalig bij weg te dromen!

Ally Ally klinkt iets voller op het vlak van klank. Het nummer linkt bijzonder happy en luchtig: ze zon schijnt en je hebt de wind in de rug waardoor je snel door alles héén kan trappen terwijl je ook wat extra vitamine D weet te verzamelen! Geniaal nummer!

Jesus etc is zogenaamd een interlude, maar naar mijn gevoel is het een echte song en heb ik nog nooit zo een goede interlude mogen aanhoren waarbij breekbaarheid duidelijk overheerst. Het is een gevoelig en mooi nummer! Blijkt dan ook snel dat dit dan de fameuze Wilco cover is (hun versie klinkt dan ook stukken beter dan het origineel)!

Hierna schakelen we over naar het live gedeelte:

Deadlines doet me denken aan vele helden die ook met simpelweg een gitaar een hele meute wisten te overtuigen hoe mooi en hoe sterk een stem kan klinken. Ontroerend mooi en o zo zuiver! Geniaal! Gewoonweg geniaal! Halverwege verandert het nummer plots en hoor je ook de drummer wakkerschieten, waarbij de gitaar ook wat heviger gaat klinken en het haast lijkt te stormen. 

Pouring Rain mag uiteraard niet ontbreken en is en blijft een machtig nummer! Altijd welgekomen onder éénder welke vorm! Live is het ook wel echt genieten, zoveel is duidelijk! Ervaar de machtige feedback namens het toen aanwezige publiek!

Het is een lekker tussendoortje! Ik hoop dat de fans het ook kunnen smaken en dat deze EP voldoende aandacht kijgt! Laat de zon nu maar schijnen!

Voor zij die dit hebben moeten missen hierbij nog eens de kans om het te herbeleven:

Op 1 oktober verschijnt Besides ook op limited doorschijnend vinyl.

De LP kan je hier bestellen:  https://portland.lnk.to/besides

30.09 – Live @ Het Depot, Leuven (SOLD OUT)

09.10 – Live @ De Casino, Sint-Niklaas

10.10 – Live @ AB, Brussel

www.portlandofficial.com 

  Contact