6 days of justice - The Liar And The Traitor

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      3 oktober 2010

6 Days of Justice. Deze metalcore band heeft onlangs een mini compact disc (MCD) uitgebracht met maar liefst 6 kwaliteitsvolle nummers.  Ik zou deze MCD niet durven vergelijken met andere MCD ‘s uitgebracht door startende bands. Alleen al omdat de kwaliteit superieur is er geen vervelend geruis of gepiep te bespeuren valt zoals er bij vele demo’s wel is.

Laten we beginnen met het nummer “Betray Your Enemies”. De intro van dit nummer is gewoon al van kwaliteit om duizendmaal te herbeluisteren. Zoals bij elke goede band ondersteunt ook hier de gitaar opnieuw het drumwerk. Na tientallen van seconden begint de grunt. Helaas heeft ook dit nummer te kampen met een algemeen gekend probleem bij diverse jonge metalcore bands.


De overgang tussen scream/grunt & cleane zang is niet 100% van zijn “datte”.  Toch valt dit nummer bij mij in de smaak om het de volle 100% uit te luisteren.  “Dying In Flames” heeft dezelfde problemen als voorgaande nummer.

 

Één van de betere nummers vind ik "The Liar And The Traitor" en "Nothing In The End". Het eerste nummer start met  een prachtige gitaarsolo waarop er onmiddellijk een drum volgt. Na enige tijd komt de cleane stem erbij terwijl men ook de bas in gang gaat brengen. Als ik mijn ogen dichtdoe en alle kennis van deze band weghaal heb ik het gevoel dat ze al een eindje bezig zijn en zo het grote podium kunnen betreden. Toch heb ik dit niet bij elk nummer.  Het voordeel van dit nummer (The Liar And The Traitor) is dat zowel publiek als barmannen de refreinen kunnen smaken. Als je het éénmaal gehoord heb kun je onmiddellijk beginnen meezingen.  De kernwoorden van dit refrein zijn dan ook “Liar, Traitor, Failure, Enemy” en worden diverse malen herhaald. Helaas wordt het hoogtepunt niet bereikt voor mij zoals  dit bij “Warground” wel het geval is.

 

Elk zijn smaak wordt er wel gezegd dus wil dit ook zeggen dat iedereen een CD (of MCD) anders beleeft. Voor mij krijgt dit nummer de pluim in deze MCD.  “Warground” bevat veel diverse ritmes en heeft halverwege ergens het “marsritme” te pakken zoals je in het leger wel kan terugvinden. Men gaat van dit ritme dan ook over naar een steeds versnellende drum en gitaarslagwerk om dan uiteindelijk  over te gaan in een prachtige harde schreeuwende stem.  Het ideale mosh moment voor velen.

 

Ik durf niet te zeggen dat deze MCD 100% afgewerkt is, ik geloof dat deze jongeren best nog heel wat in hun mars hebben en veel meer kennen/kunnen dan dat ze op deze MCD en cd-release show gisteren hebben gegeven. Doch raad ik iedereen aan deze band te bezichtigen wanneer je er de kans toe krijgt. Het meekrijgen van het publiek vormt bij hun geen probleem.

 


“Support Your Locals”.

Zo eindig ik en zo eindigden zij ook gisterenavond op de show.