Snoozecontrol stelt voor: Bunker

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 juni 2024

Deze Nederlands Britpop-minded/rockers wist ons te overtuigen tijdens hun set op Vestrock 2024, waar ze mochten openen op het hoofdpodium. Wij hoorden er een jonge Oasis in en genoten met volle teugen. Zo zie je maar dat we af en toe bands een kans geven als ze ons ook live kunnen overtuigen!


Ze bezorgden ons het nummer: Not Today als smaakmaker en ik snap echt niet hoe het komt dat we dit niet vaker op onze eigenste radio hoorden! Het vat alles mooi samen wat deze band is: energiek, melodieus, sterk bij stem …

Daarnaast kregen we ook nog This City Burns, waar het lijkt also we een scherpe/jonge versie van Oasis te horen krijgen. Live wis dit nummer ook héél wat mensen te overtuigen van hun kunnen en nu ik dit even ingeef komt het weer allemaal naar boven! Goh, ik hoop echt dat ik deze heren nog eens live aan het werk kan zien!

Zelf omschrijven ze zich als volgt:

BUNKER is een moderne rockband die draait om het maken van gepassioneerde en pure muziek! Met invloeden van diverse 90's en 00's bands als Oasis, Nirvana en Arctic Monkeys creëert BUNKER een geluid dat je op het puntje van je stoel houdt! Door hun inspiraties uit voorgaande decennia te verwerken in moderne rock heeft de band een uniek maar krachtig geluid! De jonge rockband bestaat uit 5 jongens die allemaal dezelfde visie hebben: zoveel mogelijk mensen overtuigen van hun muziek! BUNKER is momenteel flink aan de weg aan het timmeren. Zo won BUNKER in 2023 zowel de jury- als de publieksprijs van “De Grote Prijs Van Dordt” in Bibelot. Ook stonden ze in het voorprogramma van Wild Romance en speelden ze geweldige shows op plekken als Gebouw T, BrandParkies, Wantijpop, Popelucht en Pinguin Radio Showcases! Nu is het tijd voor 2024, het grote jaar voor BUNKER. Dit jaar markeert de eerste EP-release van de band genaamd "Queen Cuisine". Een selectie nummers die de rauwe energie van de band weergeeft en het opgroeien in een klein en saai stadje bespreekt. Na deze release zal BUNKER in 2024 veel optreden, om de wereld te laten zien wat ze waard zijn. BUNKER is ervan overtuigd dat de muziekindustrie dit jaar klaar is voor een flinke klap in het gezicht met een enorme muur van geluid!

Website: https://bunker-band.com/

instagram: https://www.instagram.com/bunkerbandnl/?hl=en

Facebook: https://www.facebook.com/Bunkerbandnl

Spotify:https://open.spotify.com/artist/27MZEmocg3FyOzBbfulsu5?si=UWpAXrm-QHq2lehBUVLV6g

Youtube: https://youtube.com/@BUNKERBAND

Soundcloud: https://soundcloud.com/bunker-615133776/not-today-bunker

Herlees het verslag van hun optreden hier:

SNOOZECONTROL - Vestrock 2024: verslag van dag 1