Metal band Powerwolf (DE) releaset tweede single & video 'Sinners of The Seven Seas' van nieuw album 'Wake Up The Wicked' (uit op 26-7 via Napalm Records); shows in oktober in Amsterdam, Antwerpen en Luxemburg

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    23 juni 2024

De Duitse metalband Powerwolf heeft zonet zijn nieuwe (tweede) single & video 'Sinners of The Seven Seas' uitgebracht, die op het aankomende (9de) studio-album 'Wake Up The Wicked' staat, dat op vrijdag 26 juli a.s. via Napalm Records zal verschijnen. Het is de opvolger van de vorige single '1589'. De video 'Sinners of The Seven Seas' staat hieronder.


Powerwolf: "The filming of the accompanying high-quality music video took place in Switzerland and in the south of France. The main location is a historical replica of a famous three-mast sailing ship from the fleet of Magellan's first circumnavigation of the world in the 16th century. The replica has already been used as a location for several films and series."

Pre-Order album: https://lnk.to/PW-WakeUpTheWicked

POWERWOLF LIVE
In augustus en september trekt Powerwolf door de V.S. en komt dan naar Europa voor onder meer drie Benelux shows tijdens de 'Wolfsnächte 2024'-tournee met Hammerfall en Wind Rose:

- zaterdag 5-10: AFAS Live Amsterdam (NL) (bijna uitverkocht)
- zondag 6-10: Lotto Arena Antwerpen (B) (tickets gaan hard)
- donderdag 10-10: Rockhal Luxemburg (LUX)

'Wake Up The Wicked' is de langverwachte opvolger van het succesvolle vorige (8ste) studioalbum 'Call Of The Wild' uit 2021. Opnieuw geproduceerd door de Nederlandse producer-songwriter-muzikant Joost van den Broek in diens Sandlane Recording Facilities, markeert het album een nieuwe maatstaf en een onbetwist hoogtepunt in de carrière van de band. 'Wake Up The Wicked' is hard, verrassend en vol afwisseling: bombastisch, episch, symfonisch, orkestraal en theatraal. Het album zal in diverse formats verschijnen op vinyl (in diverse kleuren en als boxsets), CD (o.a. media- en earbook), muziekcassette, digitaal en als bundles.

Tracklist:
1. Bless 'em with the Blade
2. Sinners of the Seven Seas
3. Kyrie Klitorem
4. Heretic Hunters
5. 1589
6. Viva Vulgata
7. Wake Up the Wicked
8. Joan of Arc
9. Thunderpriest
10. We Don't Wanna Be No Saints
11. Vargamor

POWERWOLF
Attila Dorn – zang
Falk Maria Schlegel – orgel en toetsen
Charles Greywolf – gitaar
Matthew Greywolf – gitaar
Roel van Helden – drums

Het verhaal van deze tomeloos ambitieuze koplopers van de hedendaagse Duitse metalscene begon in 2004. Het wordt gekenmerkt door een snel groeiende wereldwijde fanbase, en door spectaculaire liveshows in arena's en op festivals - aangejaagd door een onvermoeibare drang naar perfectie op en achter het podium. Met verschillende gouden en platina albums op #1 in de internationale albumlijsten is Powerwolf ongetwijfeld een van de succesvolste hedendaagse metalbands ter wereld. Headline- en premium slots op vooraanstaande rock- en metalfestivals waaronder Wacken Open AirHellfestAlcatrazMasters of RockSummer Breeze en Graspop Metal Meeting evenals massale uitverkochte arenashows, hebben de positie van deze wolfpack aan de top van de heavy muziekscene de laatste jaren alleen nog maar verder verstevigd. De hoogwaardige releases van Powerwolf worden volop geprezen door zowel muziekcritici als fans, voortbouwend op het bereik van hun anthems en video's, die inmiddels tientallen miljoenen streams en views hebben.

In de loop van zijn carrière heeft de band niet alleen wereldwijd miljoenen metalfans gefascineerd, maar ook de internationale pers, geschiedeniskenners en -fans voor zich weten te winnen. Talloze coverstory's in tijdschriften, prijzen zoals de Metal Hammer Award, en uitbundige album- en concertrecensies onderstrepen de uitstekende internationale status van Powerwolf.

Het Duitse gezelschap heeft met drummer Roel van Helden overigens sinds 2011 een Nederlander in zijn gelederen: https://en.wikipedia.org/wiki/Roel_van_Helden

POWERWOLF ONLINE
Website https://www.powerwolf.net/
Facebook https://www.facebook.com/powerwolfmetal
https://twitter.com/powerwolfband
Instagram - officialpowerwolf/
YouTube https://www.youtube.com/user/Powerwolfmetal