Equal Idiots delen nieuwe single 'I Am The Light'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    29 april 2024

Een vlijmscherpe gitaarrif krijgt 10 seconden bedenktijd vooraleer donderdrums de boel platgooien. Zwaar uithalen met links denkt die gedecideerd. Equal Idiots zijn amper 15 seconden ver in de gloednieuwe single I Am The Light en was onze nickname niet Rocky Balboa, we lagen al blazend en bloedend uitgeteld tegen het canvas. De zotskappen van Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs lijken ingeruild door die van een beul. Als bezetenen razen ze in amper 2 min 34 door het eerste nieuwe wapenfeit sinds Adolescence Blues Community (2020). Geen BBQ feestjes of speelse rammelpunk meer. I Am The Light is bijtende rock met het schuim op de lippen.


“Vier jaar na ons tweede album voelt het alsof we voor het eerst nieuwe muziek op de wereld mogen loslaten”, vertelt zanger-gitarist Thibault Christiaensen, “Dit voelt als de spreekwoordelijke eerste bladzijde van een nieuw hoofdstuk voor ons als band, maar ook als een stap in een nieuwe richting. Nog altijd ‘maar’ met twee, nog altijd met gitaren en drums, maar met meer energie en meer gedrevenheid dan ooit tevoren. ‘I Am The Light’ was de eerste nieuwe creatie in het repetitiekot na corona en een lange pauze. Blije gezichten worden in vraag gesteld: het is misschien toch niet altijd even jolig als men denkt. Verder spreekt vooral de muziek die je best afspeelt met de volumeknop op standje terror.”

Het nummer kreeg zijn vuurdoop in Japan, waar Equal Idiots eerder deze maand, samen met The Priceduifkes op tournee gingen. Een documentaire over die tournee kan je vanaf 2 mei bekijken op VRT MAX.

Op woensdag 1 mei spelen Equal Idiots, samen met The Priceduifkes een exclusief en hopeloos uitverkocht homecoming concert in JK ‘tHoekske in Gierle. Deze zomer staan ze op Rock Werchter, Campo Solar en Suikerrock.

FOLLOW EQUAL IDIOTS
WWW / FB / IG / YT / SPOTIFY / TIKTOK