Belgisch-Duits Dreampop duo komt met Nieuwe single "Nemesis" (19/04/24) én tweede album "The Kids Are Alright" (10/05/24)

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    22 april 2024

Laura Loeters uit Antwerpen/België en Gregor Sonnenberg uit Hamburg/Duitsland vormen samen het dreampop/shoegaze duo THE DAY. Op 10 mei 2024 brengen ze hun tweede album “The Kids Are Alright” uit. Na een tourtje in Duitsland vorige maand, spelen ze op 23 april in De Helling in Utrecht (NL). Tickets hier


Met "The Kids Are Alright" heeft The Day een album opgenomen dat met zijn donkerste songs momenten van onzekerheid en spanning capteert te midden van meerdere crisissen die in de wereld plaatsvinden.  Nostalgische accenten zorgen voor geruststelling en bemoediging. "Er is zoveel dat moet gedaan worden. Er moet zoveel veranderen in deze wereld. En daarbij stuiten wij altijd op grenzen en glazen plafonds. We moeten veel meer naar de jeugd luisteren, zij zijn de toekomst, de nieuwe generatie!" zegt Loeters, en Sonnenberg voegt eraan toe: "Al degenen die verontwaardigd zijn, hebben gelijk. Wij staan ​​aan hun kant. Alles wat een tegenbeweging vormt, is goed."

Zangeres Laura Loeters over de single "Nemesis":
‘Verwijzend naar de Griekse mythologie gaat “Nemesis” over gevoelens van machteloosheid, de strijd tegen onrecht en het gevaar om overmoedig te worden in een tijd waarin we leven met voortdurende bedreigingen en angsten waar we geen controle over lijken te hebben. Toch blijven we zoeken naar balans en betekenis en dat weinige fonkelend licht in de duisternis."

Met twee EP’s, het in 2019 uitgebrachte debuutalbum "Midnight Parade (tesamen goed voor 8 miljoen streams op Spotify) en een nieuwe album op stapel , is The Day vastberaden om verder te werken aan het formuleren van hun eigen versie van popmuziek. Muziek die intiem is, zonder opdringerig te zijn, die verbindt en vooruitkijkt. Ingetogen, melancholisch en altijd treffend. 
 
Ook live is de band erg actief met o.m. opvallende supportslots bij Kae Tempest, Oscar and the Wolf, Turnover, Isbells, Girl Scout…

FacebookSpotifyWebsiteYouTubeInstagramVimeo