Roofman brengt nieuwe LP '8 songs from the bathroom' uit

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    1 april 2024

'8 Songs From The Bathroom' is zowel digitaal uitgebracht, in de vorm van twee EP's, als op een limited edition LP met een speciale monomix geperst op gerecycled gekleurd vinyl. De release werd op 30 maart gevierd in TivoliVredenburg, Utrecht.


De nieuwe LP werd rechtstreeks op tape opgenomen in de badkamer van de Clouds Hill-studio's, nadat Thijs en producer Johann Scheerer ontdekten dat er een zekere magie schuilt in de natuurlijke galm van de ruimte tijdens de Still The Mess I Was-opnames. Op deze plaat wordt Roofman ondersteund door de Duitse gitarist Valentin Hebel en de Frans/Oekraïense bassiste Kate Curly

De LP is te bestellen via de Roofman Bandcamp.

Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indiefragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren. Zijn melancholische liedjes hebben indrukwekkende melodieën en zijn in de beste zin van het woord intens. ‘De vreugde van verdriet’, zoals hij het noemt, lijkt mensen te raken.

"Het schrijven van de liedjes heeft iets spiritueels voor mij", zegt Thijs, verwijzend naar het feit dat de melodieën vrijwel altijd vanzelf komen. Zijn teksten gaan over het dagelijks leven, vermengd met de grotere dilemma’s waarmee een man van begin dertig te maken krijgt. Hij zwelgt overigens niet in zelfmedelijden, maar heeft de sterke wil om van melancholie iets creatiefs te maken. "Ik hou van de warme pijn, het mooie verdriet", zegt hij. In rust, daar ligt de kracht.

De afgelopen jaren deelde hij het podium met o.a. Walter Martin (The Walkmen), Noah Guthrie, J.E. Sunde, Cari Cari, Eric Steckel en Matt Perriment. Hij speelde shows in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Spanje naast zijn thuisland Nederland. Roofmans debuutalbum 'Still The Mess I Was' – opgenomen in de gerenommeerde analoge Clouds Hill recording studios in Hamburg – verscheen in februari 2023, gevold door ‘ATL EP’ – opgenomen in de studio van gitarist Rhett Shull in Atlanta – in oktober 2023. Na een reeks singles, waarvan ‘a new year’s resulotion’ extra momentum genereerde door plaatsing in de wereldwijde New Music Friday op Spotify, is vandaag de nieuwe LP ‘8 songs from the bathroom’ verschenen.