Davina Michelle (NL) maakt statement tegen seksuele intimidatie met nieuwe single

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    20 maart 2024

'I SAID NO SIR' is een eerbetoon aan kracht en veerkracht en behandelt belangrijke thema's zoals zelfrespect en het opkomen tegen seksuele intimidatie. Davina Michelle deelt haar inspiratie voor het nummer en haar persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp.

- " 'NEE’ is een volledige zin" -


"Ik ken geen vrouw die nog nooit seksueel geïntimideerd is. Door jongens in je klas die je een slet noemen. Door dronken viezeriken in de stad die het stoer vinden om even in je kont te knijpen. Door die collega of baas die iets te amicaal is, maar jij houdt je stil want je wil geen drama veroorzaken. Schaamteloos en opvallend gescreend worden in de sportschool om daarna te horen dat een sportlegging verboden zou moeten worden. Ja, geef mijn sportlegging maar de schuld… En als je er iets van zegt, dan zeur je, vraag je er om of doe je het voor de aandacht. Je mag tenslotte tegenwoordig ook niks meer... Dat jij geen zelfbeheersing hebt is niet de schuld van mij of mijn kleding. Choose your battles.

Ik kies voor zero-tolerance. ‘NEE’ is een volledige zin en I SAID NO SIR!”

Davina Michelle

Davina Michelle heeft het allemaal: de looks, de stem, de podiumprésence, sterke teksten én een onfeilbaar gevoel voor hits.

In 2016 nam ze onder haar eigen naam (Michelle Davina Hoogendoorn) deel aan het tv programma 'Idols' waar ze indruk maakte met o.a. 'Nobody's Perfect' van Jessie J en 'Chandelier' van Sia. In de duettenronde viel ze af en was haar Idols-avontuur voorbij.

In februari 2017 startte Hoogendoorn onder haar artiestennaam Davina Michelle een YouTube-kanaal, waarop ze wekelijks een cover van een Engelstalig nummer postte.

Sinds haar grote doorbraak in augustus 2017 met de cover van de P!NK-klassieker 'What About Us' (23 miljoen views op YouTube & is de jonge Nederlandse niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. "That's better than I will ever sound" - dixit P!nk.

Nederland viel massaal voor 'Duurt Te Lang', 'Skyward' en 'Better Now' en met 'Hoe Het Danst' (samen met Marco Borsato en Armin van Buuren) scoorde ze ook in Vlaanderen en stond maar liefst 43 weken in de Ultratop Charts waarvan 10 weken aan de top! 

Live is Davina Michelle niet minder dan een sensatie. Q-music riep haar uit tot ‘Beste Live Act’ van Nederland en ze kaapte al verschillende Edisons, de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen, in de wacht. Kers op de taart van een lange reeks successen was haar spectaculaire performance op het Eurovisie Songfestival 2021. Het is duidelijk: Nederland en Vlaanderen worden te klein, Davina Michelle is klaar voor de wereld.

In 2022 maakte heel Vlaanderen kennis met Davina tijdens haar deelname aan 'Liefde Voor Muziek' waar ze aan de zijde stond van Camille, Pat Krimson & Loredana, Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Ozark Henry en Suzan & Freek.

- Davina Michelle in cijfers -

Spotify: 1,6 miljoen monthly listeners

Spotify: 1 miljard+ streams

Apple Music: 30 miljoen+ streams

YouTube: 1,6 miljoen abonnees

YouTube: 450 miljoen+ views

Instagram: 1 miljoen volgers

TikTok: 2,7 miljoen volgers

TikTok: 30 miljoen+ likes

Facebook: 205.000 volgers

3 nummer #1 hits in NL

Platinum Awards: 17

Golden Awards: 10

Live shows: 230+

De ganse wereld leerde Davina Michelle kennen door haar covers op haar YouTube kanaal en vorige week voegde ze hier haar briljante versie van Beyonce's wereldhit 'TEXAS HOLD 'EM' aan toe. Deze werd op één week tijd bijna 300.000 keer bekeken op YouTube en reeds 1,5 miljoen keer op haar TikTok kanaal.