Fleddy Melculy (B) brengt live-album 'Live @ Sin City!' uit op vrijdag 15 maart bij Sony Music; 1e (live) single ‘Pinker' nu uit; Benelux shows 2024 o.a. Skroetfest, Vestrock, Pinkpop en Alcatraz

Nieuws:Festivals
  Tom V    28 februari 2024

'LIVE @ SIN CITY!' is de toepasselijke titel van het livealbum van de Belgische metalgeweldenaars Fleddy Melculy, dat op vrijdag 15 maart uitkomt via Sony Music. Het album werd op 20 januari van dit jaar integraal opgenomen in club De Casino in Sint-Niklaas (B), waar Fleddy Melculy de laatste (en volledig uitverkochte) show van zijn Benelux 'ANTICHLIST'-clubtour speelde. 'LIVE @ SIN CITY!' is vooral een mooi souvenir van een geweldige avond en van een rete-coole clubtour, en telt maar liefst 22 tracks die samen in totaal bijna 80 minuten duren. 'PINKER' is daarvan de eerste (live)-single die vandaag uitkomt en die laat horen hoe hard dit feestje in Sint-Niklaas wel moet zijn geweest.


PINKER https://Fleddy-Melculy.lnk.to/pinkerlive
Live album https://Fleddy-Melculy.lnk.to/ALBUMLIVE

Frontman en zondaar Fleddy: "Vorige maand eindigden we onze tournee zoals gezegd dus in SINt-Niklaas, vandaar ook dus de naam SIN City. De show die we daar gaven was mega, en gezien de reacties van het uitzinnige publiek ben ik niet de enige die er zo over denkt. Die avond was een kruising tussen een Vlaamse kermis, stand-up comedy, hardcore stampede en metal mosh madness: genuine 666% Fleddy Melculy dus! Er staan 22 tracks op die een mooie en representatieve weerslag zijn van het oeuvre dat we sinds onze oprichting - inmiddels alweer bijna een decennium geleden - hebben geschreven. Newbie's als het songtekstueel zware 'Korrel Zout' van ons meest recente studioalbum 'Antichlist' uit 2023, maar uiteraard ook klassiekers als 'Geen Vlees, Wel Vis', en 'T-shirt van Metallica'."

Fleddy Melculy Shows 2024
16 Maart '24 - Leiden Retox (Nobel) - Leiden (NL)
13 April '24 - Skroetfest (@ Em2) - Groningen (NL)
11 Mei '24 - Skallyfest - Halle (BE)
19 Mei '24 - The Black Lab - Lille (FR)
31 Mei '24 - VESTROCK - Hulst (NL)
21 Juni '24 - Pinkpop - Landgraaf (NL)
09 Augustus '24 - Berg Feest - Tessenderlo (BE) – gratis show
10 Augustus '24 - Alcatraz - Kortrijk (BE)
More Tba Soon