Nieuwe single van Winston is het slotstuk van zijn persoonlijke battle

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 januari 2024

Vanaf vandaag is de nieuwe single Blijf Voorgoed Bij Mij uit. Je kan hem vanaf vandaag beluisteren op alle digitale platformen, maar het nummer is meer dan de zoveelste nieuwe single. Het is een mijlpaal, met een persoonlijke noot van frontman Simon Alice René.

 


Wie het interview met Winston gezlezen heeft (staat onderaan nog is netjes klaar) weet dat de frontman Simon Alice René al van kindsbeen een grote fan was van Queen, wel met dit nieuwe nummer zet hij dat nog eens lekker in de bloemetjes. Luister naar de vele vocale lagen die typisch Queen zijn, naar de zeemsoete toets, de gitaarpartijen, ...  met dit nummer komen Queen fans zeker aan hun/haar/hun trekken!

Voor de week van de Belgische muziek komt dit nummer net iets te laat, maar we hopen dat oa Radio Willy dit nummer toch nog zal oppikken.

Er is meer: het artwork van de hand van jong Brussels Talent!

In het hart van Winston woedt een strijd. Een strijd tussen mens (ratio) en beest (emotie). Dat het logo van de band een minotaurus is, is dan ook niet toevallig: half mens, half stier. Illistratrice Elise Buntinx vertaalt dit op de singlehoes met een rode draad die de stier moet temmen. Maar wil de stier wel getemd worden?

Het komende jaar zal Winston veel nieuwe muziek uitbrengen. Elke singlehoes toont een personage, een stuk van de minotaurus en een rood accent. Elke hoes toont de strijd van de mens om het beest in ons te temmen. Een vermoeiend gevecht dat vaker in gedachten wordt gevoerd dan in daden. Maar moeten we dat gevecht blijven leveren? Moeten we hem gewoon niet wat meer omarmen?

In totaal komen er 8 singles met dit artwork. Maar zowel de muziek als de illustraties zijn geen losstaande taferelen. Elke elke singlehoes is een stukje van de puzzel, waar het beeld en de titels elkaar zowel inhoudelijk als vormelijk aanvullen. De 8 singles vormen samen het artwork van het tweede album van Winston. En dit wordt één grote zeefdruk van de hand van Elise Buntinx!*

Lees hier de eerder verschenen album review: 
 
 
Lees het bijzonder sappige interview hieronder: