Pommelien Thijs verzilvers VIJF Mia's

Nieuws:Muziek
  Tom V    25 januari 2024

Pommelien Thijs kroonde zich woensdag tot de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA’s) 2023. Nadat ze eerder al drie gouden K's in beslag nam mocht ze gisteren met maar liefst vijf beeldjes naar huis trekken. "Ik deel ze uit aan de band en onze bomma had er al één van vorig jaar" klonk het geëmotioneerd. Geen enkele andere artiest wint meer dan een award.


Met maar liefst negen nominaties was Pommelien Thijs de grote favoriet van deze editie. Ze verzilverde onder andere MIA's voor: ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Hit van het jaar’ en ‘Solo artiest’. Die laatste categorie was voor het eerst genderneutraal. “Ik ben blij eindelijk ook eens mijn publiek te kunnen bedanken voor wat ik heb gerealiseerd het voorbije jaar" aldus nog Thijs. 

Naast Pommelien Thijs vielen ook andere Nederlandstalige artiesten in de prijzen. Aaron Blommaert mocht de MIA voor ‘Doorbraak’ mee naar huis nemen. Bazart won de MIA voor ‘Groep’. Brihang won de sectoraward voor ‘Artwork’ voor zijn album Droomvoeding en mag zo zijn allereerste MIA mee naar huis nemen. Ook Portland mocht zijn eerste MIA (‘Alternative) in ontvangst nemen. Regi won voor de derde keer op rij in de categorie ‘Dance’ en wint zo al zijn zevende MIA. Coely wint voor de derde keer in de categorie ‘Hiphop’ (vroeger genaamd ‘Urban’).