NITS vieren 50 jarig jubileum. Nieuw album en video nu uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    21 januari 2024

Dit jaar viert de Nederlandse band NITS hun 50ste verjaardag met onder meer nieuwe muziek en een Europese concerttour getiteld NIT50. Het concert in de AB, Brussel op 20 april 2024 is reeds uitverkocht. Een maand daarvoor, op 15 maart staan ze ook in de Antwerpse Roma, daar zijn nog wel tickets.


NITS 50 jaar 
Het jaar 2024 is een bijzonder jaar voor NITS. De NIT50 jubileum tour voert de band dit  voorjaar langs de Europese steden die een grote rol in hun carrière hebben gespeeld. Parijs, Zürich, Antwerpen, Brussel en natuurlijk Amsterdam. Het concert wordt een dwaaltocht door hun  geschiedenis, maar ook een kennismaking met nieuwe songs. Voorafgaand aan de tour verschijnt  op 19 januari het mini album Tree House Fire (digital/10 inch/cd) met als centraal thema van  de 6 nieuwe songs de brand die de Amsterdamse studio van de band in 2022 volledig verwoestte.  Ook start in 2024 de 30 delige podcast ‘Dial Nits’, gemaakt door Eric Facon (luister hier) en verschijnt een  uitgebreid fotoboek met stills van de video’s en super 8 films die Henk Hofstede vanaf 1980 van de  band maakte. Na de zomer tourt de band met NIT50 verder langs de Nederlandse zalen. 


Eén van de meest creatieve popbands van Europa 
De afgelopen 5 decennia hebben NITS met hun volstrekt eigen sound en aanpak een  onuitwisbare bijdrage geleverd aan de Europese popcultuur. De band rond zanger en tekstschrijver  Henk Hofstede, drummer/percussionist Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips bracht sinds hun  oprichting in 1974 meer dan 30 albums uit en mocht talloze prijzen en onderscheidingen in  ontvangst nemen, waaronder vier Edison Awards en de Nederlandse Popprijs. Een belangrijk deel van hun  geschiedenis is gebaseerd op de nummers die iedereen kent, In The Dutch MountainsJ.O.S.  Days, Adieu Sweet Bahnhof en Nescio. Maar het is juist ook hun immer verdergaande ontwikkeling  die NITS tot een van de meest creatieve en vernieuwende popbands van Europa maakt. Ieder  album vertelt een nieuw verhaal, zoals Ting (1992) of Les Nuits (2005) of ook het meer recente  ‘drieluik’ angst (2017), Knot (2019) en NEON (2022). In januari ‘24 wordt Tree House Fire als mini album aan deze lijst toegevoegd. 

NIT50 Tour - 2024  

21 februari - Goirle - Jan van Besouw (NL) - TICKETS
7 maart - Strasbourg - La Laiterie (FR) TICKETS
9 maart - Zurich - Volkshaus (CH) - TICKETS
15 maart - Antwerpen - Roma (BE) - TICKETS
16 maart - Soignies - Centre Culturel (BE) - TICKETS
22 maart - Parijs - Le Trianon (FR) - TICKETS
13 april - Amsterdam - Carré (NL) LAATSTE TICKETS
14 April - Amsterdam - Carré (NL) TICKETS
20 april - Brussel, AB (BE) - SOLD OUT - Wachtlijst hier