Thomas Dolby, Skids en The Blockheads op W-Festival 2024

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    22 december 2023

Met Thomas Dolby, Skids en The Blockheads programmeert W-Festival 3 interessante muzikale acts uit de jaren 80 bovenop eerder aangekondigde artiesten uit dat decennium zoals Bonnie Tyler, Asia, Tony Hadley, Men Without Hats, Kid Creole & The Coconuts, Berlin, Chicago en eXTC.


2024 viert de 40e verjaardag van Thomas Dolby’s album The Flat Earth, met hits als 'Hyperactive!' en 'I Scare Myself'. Zijn concert op W-Festival 2024 is er zeker één om niet te missen voor de fans, want dit wordt zijn 3de keer in België! Thomas Dolby heeft slechts twee keer eerder live opgetreden in België, in 1984 in Hof Ter Lo en in 2012 in de Ancienne Belgique in Brussel. Thomas Dolby speelt opW-Festival op zaterdag 24 augustus 2024 op de PGS Mainstage.

 

 

Daarnaast kondigde de organisatie de komst van Skids en The Blockheads aan voor de Batcave tent op zondag 25 augustus

Skids stonden aan de basis van de punkscene in Schotland en brachten hun muziek naar Londen waar ze getekend werden door Virgin records. Ze maakten 4 albums en hadden vele hitsingles waaronder Into the Valley, The Saints are Coming, Masquerade en Working for the Yankee Dollar. De meest recente Skids line-up bestaat uit Richard Jobson, Martin Metcalfe en Fin Wilson, Nick Hernandez en Connor Whyte.

 

 

Begonnen als de band achter Ian Dury, zijn The Blockheads een legendarische groep die vanaf de begindagen van de Stiff tour in 1977 tot op de dag van vandaag in aanzien is gegroeid. Dit is de band die de poëtische teksten van Ian Dury ondersteunt en die je onder andere 'Hit Me with your Rhythm Stick', 'What A Waste', 'Reasons to be Cheerful (Part 3)' en 'Sex & Drugs & Rock & Roll' heeft gebracht. Sinds het overlijden van Ian Dury in 2000 zijn The Blockheads nog steeds een van de meest onderschatte Britse bands aller tijden, met een legioen fans van alle leeftijden.

 

 

Tenslotte lanceerde men een poll over Nina Hagen op W-Festival 2024. De kans is dus groot dat we ook Nina Hagen opW-Festival 2024kunnen bewonderen.

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015