W-Festival begint met een 90ies dance party op vrijdag en eindigt met Berlin op zondag

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    12 december 2023

Vrijdag 23 augustus 2024 aan het hoofdpodium wordt een gigantisch dance-walhalla voor alle 90s-liefhebbers! Maak je klaar voor de ene na de andere hitvolle set van Jenny Berggren van Ace of Base, 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, C+C Music Factory en Nightcrawlers! De afsluiter op vrijdag is al een tijdje bekend. Adamski zal moeten bewijzen, dat hij het ook zonder Seal kan doen.

Zaterdag en zondag staat de mainstage volop in het teken van de jaren 80. Met zaterdag o.a. Kid Creole & The Coconuts, Asia, Men Without Hats en Tony Hadley van Spandau Ballet. Voor zondag werden Sugarhill Gang + Grandmaster Melle Mel & Scorpio, Bonnie Tyler en Chicago reeds eerder aangerkondigd. Nu komt daar ook Berlin bij als slotact van het festival.


 

Berlin zal voor altijd erkend worden als de Amerikaanse voorloper van electro-pop met sensueel aantrekkelijke teksten. Weinig bands uit het tijdperk van Berlin hebben zo'n verreikende en langdurige impact gehad en zelden zo'n tijdloze reeks muzikale grooves. De band uit Los Angeles maakte zijn eerste nationale indruk met de provocerende single "Sex (I'm A...)" van de platina verkopende debuut EP Pleasure Victim in 1982. "The Metro" en "No More Words" waren ook hitparade toppers, maar het was het onvergetelijke, intieme en opvallend mooie liefdesliedje "Take My Breath Away" dat de band naar een hoger niveau tilde.

 

 

Wie herinnert zich Ace Of Base nog? Jenny Berggren was er songwriter en zangeres en brengt op W-Festival een set van hits van Ace of Base en solomateriaal.

 

 

Met 22 miljoen verkopen wereldwijd en gouden en platina awards in elk land ter wereld is 2 Unlimited het meest succesvolle exportproduct van de jaren 90. Ze ontvingen ook 3 wereldmuziekprijzen als 'Best verkopende artiest van het jaar! 2 Unlimited veroverde de wereld in de jaren 90 en scoorde een reeks van 16 hits op rij, waaronder 'No Limit', 'Twilight Zone', 'Jump For Joy', 'Maximum Overdrive' en 'Get Ready For This'. Veel van deze hits herleefden in films en tv-series en zijn nog steeds #1 massale NBA en NFL superbowl sportanthems. Recentelijk ook gebruikt in de megagames Just Dance 3 & 4, Singstar en reclamespots.

 

 

De producers Luca Anzilotti en Michael Münzing, bekend om hun werk met Snap!, hebben meer dan één hoofdstuk in de geschiedenis van de dansmuziek geschreven. Hun internationale megahit 'The Power' is niet alleen een van 's werelds meest gedraaide dance-tracks, maar ook degene die vijftien jaar geleden de Snap-aanval lanceerde, de wereld veroverde en Anzilotti en Münzing tot een van Europa's meest succesvolle producersteams maakte. Snap's debuutalbum World Power uit 1990 is meer dan zeven miljoen keer verkocht en is een van de meest succesvolle dancealbums ooit. Het album bevat niet alleen 'The Power' maar ook andere wereldhits zoals 'Ooops Up', 'Cult Of Snap' en 'Mary Had A Little Boy', allemaal gezongen en geschreven door Penny Ford. Een andere van hun hits, 'Rhythm Is A Dancer' was de best verkopende single van 1992 in zowel Duitsland als de UK, stond meer dan tien weken op #1 in Duitsland en stond 39 weken achtereen in de US Billboard Charts. Snap! wordt op het podium officieel vertegenwoordigd door Penny Ford en de nieuwe rap-artiest Jesse Kolb en ze voeren alle grootste Snap-hits live uit.

 

 

Hoe vaak hebben we niet gedanst op nummers als 'Mr. Vain', 'Anything' of 'Got To Get It'? Het verhaal van Culture Beat is nauw verbonden met de geschiedenis van de Duitse dansvloeren. Al twintig jaar krijgt Culture Beat wereldwijde erkenning op het hoogste niveau. De single 'Mr. Vain' was een wereldwijde hit in 1993, scoorde op #1 in maar liefst dertien verschillende landen (waaronder Duitsland, UK en Nederland) en werd een clubklassieker. Even succesvol was het album Serenity met de extra singles 'Got To Get It' en 'Anything'; een album dat door veel kenners wordt gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van de dance.

 

 

Bijna dertig jaar nadat het voor het eerst werd uitgebracht, voelt de debuuthit van C+C Music Factory, 'Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)' nog steeds even fris aan. De vijf keer platina verkopende single, die nummer één werd in de VS en Europa en nummer drie in de UK, werd gevolgd door 'Here We Go (Let's Rock & Roll)', dat nummer 3 in de States bereikte, en de eigenzinnige tekst van 'Things That Make You Go Hmmm...', die hen hun derde top 4 hit op rij in de VS opleverde. Hun remix van U2's 'In the Name of Love', onder de naam Clivilles + Cole, bevatte Deborah Cooper's vocale 'Deeper Love' op de B-kant, wat op zichzelf al een Amerikaanse hit werd. Na de dood van David Cole in 1995 nam C+C een pauze. In 2010 kwam het duo weer bij elkaar, toen Clivilles samenwerkte met Eric Kupper en de single 'Rain' uitbracht als Scarlett Santana featuring C+C Music Factory. Het duo is veelgevraagd en druk in de studio met zowel hun eigen werk als remixes voor topartiesten, terwijl hun tijdloze kenmerkende hit nog steeds regelmatig wordt gebruikt voor van alles en nog wat, van sporthoogtepunten tot tv-commercials.

 

 

John Reid, beter bekend als Nightcrawlers, is een Schotse zanger, songwriter en DJ. Reid's carrière begon in 1992 toen hij zijn eerste single, "Living Inside A Dream", uitbracht onder de naam Nightcrawlers. De single, die Reid schreef en produceerde, werd een top 40 hit in de UK en werd later opgepikt door Polydor Records voor een bredere release. Het succes van "Living Inside A Dream" maakte de weg vrij voor de vervolgsingle van Nightcrawlers, "Push the Feeling On", die een van de meest iconische clubanthems van de jaren 90 werd. Het werk van Nightcrawlers domineerde niet alleen de hitlijsten in de UK, maar had ook internationaal succes, met "Push the Feeling On" dat piekte op nummer 3 in de US Billboard Dance Chart. Naast zijn succes als platenartiest heeft Reid ook achter de schermen gewerkt als songwriter en producer voor verschillende artiesten, waaronder David Guetta en Pitbull. In 2020 zorgde Nightcrawlers opnieuw voor opschudding in de muziekindustrie met hun single "Praying for You" met Mufasa en Hypeman. De track werd meteen een hit, bereikte nummer 2 in de UK Singles Chart en kreeg miljoenen streams op verschillende platforms.

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015