Combichrist, Auger en Der Klinke op W-Fest 2024

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    15 november 2023

De organisatie van W-Fest kondigde 3 nieuwe namen aan voor hun Batcave Live stage. De zwartgeklede vleermuismensen zullen zich op het strand van Oostende onder andere onderdompelen in de donkere geluidsgolven van Combichrist, Auger en Der Klinke.


De invulling van de vleermuisgrot krijgt dus stilaan een solide en aantrekkelijke vorm. Vrijdag 23/08/2024 blijkt alvast een heel interessante dag met Combichrist en Der Klinke, naast de reeds eerder aangekondigde bands: Diary Of Dreams, eXTC, The underground Youth en Then Comes Silence. Zaterdag 24/08/2024 zal Auger in de Batcave Suicide Commando, Star Industry, Vomito Negro en Girls Under Glass vervoegen. Op de Mainstage zou Men Without Hats ook wel eens wat new wavers kunnen boeien. Zondag 25/085/2024 moeten de goths, post-punks en wavers het voorlopig met Hugh Cornwell van The Stranglers, Twin Tribes en Splenidula.

 

 

De Noors-Amerikaanse industrial core band Combichrist voegt een verscheidenheid aan verschillende muziekgenres samen tot een helse, maar uiterst verslavende sonische kolos. De oprichter en zanger van Combichrist, Andy LaPlegua, zette aanvankelijk zijn tanden in de baanbrekende Noorse hardcore bands My Right Choice en Lash Out, maar stapte vanuit die scene over naar de wereld van de elektronische muziek met Icon of Coil. Pas in 2003 richtte LaPleguaCombichrist op - het project dat al snel zijn tijd zou domineren. In tegenstelling tot Icon Of Coil’s futurepop geluid, nam LaPlegua voor Combichrist zijn hardcore verleden en elektronisch heden en smolt ze samen tot een enkelvoudig, mechanisch muziekmonster.

 

 

Auger is een duister rockproject onder leiding van frontman Kyle Blaqk. Diepe vocalen versmelten elementen van rock en pop met scherpzinnigheid. Energie, kracht en melodie vormen de kern van het geluid en de liveprestatie van deze Engelse band. Auger werd opgericht in 2017 en veroverde al meer dan 70 steden in 8 landen. Het begin van 2023 met een live drummer heeft hun optreden naar een nieuw niveau getild. Met een 5e album in het vooruitzicht voor 2024, zorgt Auger ervoor dat elke show nog specialer is dan de vorige.

 

 

 

Der Klinke kunnen we gerust beschouwen als de lokale helden. Hun faam is echter niet beperkt tot Oostende en omgeving. Der Klinke is intussen een gevestigde naam met een uitstekende livereputatie. Misschien hoorde je al eens hun dansklassieker “The Doll”. Maar fans kennen natuurlijk nog meer sterke nummers, zoals Las Fabricas, Curtains, Someone Who Smiles, Our Dance in Darkness, Facts of Life, Who To Deny, Still Alone, ... om maar enkele te noemen.

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015