Michael Deno (BE) releaset 4e single 'Closer To The Beat' (co-written by Steven Vergauwen , Laura Tesoro)!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    5 augustus 2023

Deno had al een tijdje de basis klaarliggen voor zijn nummer 'Closer To The Beat', maar hij wilde het verder afwerken met de hulp van een getalenteerde producer. Daarom kroop Steven Vergauwen, een ervaren producer in het Vlaamse muzieklandschap, achter de knoppen om samen met Deno aan het nummer te werken. 'Niet alles is wat het lijkt op het eerste zicht' & 'Kijk verder dan je neus lang is': twee uitdrukkingen die toepasbaar zijn op 'Closer To The Beat'.


"Voor de buitenwereld lijkt het soms alsof ik mijn hele leven op orde heb, ik ben bezig met hetgeen wat ik het liefste doe: muziek maken. Ik heb een grote en liefdevolle familie en goede vrienden, financieel valt er op zich niet te klagen en dus begrijp ik dat op de oppervlakte het allemaal goed lijkt. Maar veel mensen zullen zich kunnen relateren aan het feit dat dat zeker niet altijd het geval is. Iedereen heeft zijn of haar demonen waar ze tegen vechten." - Michael Deno

Basically zegt 'Closer To The Beat' dat je de tijd moet nemen om deftig te praten met iemand om te weten hoe het echt gaat met die persoon. Kom vanachter de filter van sociale media uit en come 'Closer To The Beat'!

'Closer To The Beat' is een popsong van topkwaliteit die zeker in je hoofd blijft hangen: een oorworm van jewelste. Met deze pure pop-parel, zijn vierde single alweer, is Deno helemaal klaar om de Vlaamse podia te veroveren.

Vergauwen draait al meer dan tien jaar mee in de Vlaamse muziekscene en heeft met tal van artiesten samengewerkt, waaronder Milo Meskens, Francisco, Kato,  Sean Dhondt en Laura Tesoro. Daarnaast kan je zijn naam ook tegenkomen bij de muziekcredits van tv programma's zoals Down The Road, Durf Te Vragen, Make Belgium Great Again etc. Voor de drums werd er aangeklopt bij Eric Bosteels (Gorki, Hooverphonic, The Starlings etc).

Vergauwen schreef meerdere hits voor Tesoro en staat al vele jaren trouw aan haar zijde op het podium als gitarist.

"Altijd zalig als er ineens een klik is tussen mensen en je vol in dezelfde richting duikt. Heb me zooo hard geamuseerd met deze productie te maken met Michael."

(Steven Vergauwen)

Onlangs kreeg Deno de eer om het voorprogramma te verzorgen van zowel Stan Van Samang (in zaal OWLA te Brugge) als de internationaal gerenommeerde Heather Nova (tijdens De Kampvuurconcerten). Het is duidelijk dat Deno steeds sneller naam begint te maken in de muziekwereld.

De single werd vorige week toegevoegd aan 'New Music Friday' de officiële Spotify playlist & aan 'New Music Daily' de playlist van Apple Music. Ook Radio 2 keurde de nieuwste single goed en voegde deze toe aan de playlist in dagrotatie. 

- bio / timeline - 

In mei vorig jaar kwam 'Made For' uit, Deno's debuutsingle. Zijn mooi parcours dat hieraan vooraf ging (The Voice Van Vlaanderen, vaste ochtend-muzikant bij MNM, live zanger & gitarist bij Lost Frequencies en de passages bij o.a. BBC Radio 1, Kiss FM UKDe MIA's en het Koninklijk Paleis, zijn +15 miljoen YouTube views etc) kan je hier lezen. 

Michael Deno kwam in 'Bene Bene' op Radio 2 zijn debuut live voorstellen in duo met zijn vaste pianist Simon de Bauw. "Made For': dat is 100% mijn verhaal." - Michael Deno

Klik hier voor het interview & hier voor de live versie.

Eind september volgde dan 'Do We Belong', de tweede single nam meteen een mooie start met een toevoeging aan de dagplaylist van Radio 2 in het mooie gezelschap van nieuwe singles van o.a. Oscar and the Wolf, Berre en Cleymans & Van Geel. En ook radio NRJ sprong op de kar en voegde de single toe aan hun playlist. Spotify bekroonde de single dan weer met een plek in de felbegeerde playlist New Music Friday BE.

Radio 2 verwelkomde Deno opnieuw om zijn single live voor te stellen, maar deze keer in trio: vergezeld van zijn vaste pianist Simon de Bauw en Robbe Van Ael op drums.

Klik hier voor de live versie.

In januari kwam 'Bad Habits' uit, de derde single van Michael Deno. De bijhorende clip werd bijna 99.000 keer bekeken, met opvallend veel kijkers uit het buitenland.

Eind januari tijdens de 'Week van de Belgische Muziek' was Deno te gast bij Radio 2 in het programma 'Bene Bene' voor een uitgebreide babbel bij Vanessa Vanhove.

Naast 'Bad Habits' bracht hij ook zijn eigen Engelstalige versie van de Belpop klassieker 'Ik Hou Van U' van Noordkaap. Beide live songs kan je hier bekijken.

Begin mei: de reacties op 'I'm Loving You' waren zo positief dat werd beslist om deze live opname uit te brengen als single. Met de goedkeuring én het schouderklopje van Stijn Meuris.