MEAU brengt duet met Portland voor Zomerhit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    21 juli 2023

Afgelopen maandagmiddag  was MEAU in Blankenberge te gast bij Kim Debrie in het programma Bene Bene op Radio 2. Aansluitend ging het richting de andere kant van de dijk van Blankenberge voor de opname van Zomerhit. Landgenoten van MEAU waren goed vertegenwoordigd met Snelle, Jaap Resema & Kris Kross Amsterdam. Het was ook een heuse Vlaamse sterrenparade met Maksim, Berre, Ozark Henry & The Starlings, De Romeo's, Judith en Gustaph én hoog bezoek uit Frankrijk: Nâdiya die bijna twintig jaar geleden op één stond in onze hitlijsten met haar ‘Et c’est parti’MEAU & Portland brachten een bloedmooie versie van de wereldhit 'Until I Found You' (Stephen Sanchez).


22 en misschien nog een beetje naïef, egoïstisch en te snel verliefd”, aldus de titeltrack & huidige nieuwe single ‘22’ van MEAU haar gelijknamige debuutalbum dat verscheen op 9 mei om 22h22, aan de vooravond van haar 23e verjaardag.

MEAU heeft een bijzondere plek weten te bemachtigen in de muziekindustrie. Ze schittert momenteel op de nieuwe single van Pommelien Thijs "Droom Het Donker Weg ft. MEAU". Daarnaast was ze afgelopen jaar de meest gestreamde vrouw in de Benelux (ondertussen heeft ze de kaap van 100 miljoen Spotify streams ruimschoots overschreden). Haar zelfgeschreven en zelfgeproducete nummer 1-hit “Dat Heb Jij Gedaan“ domineerde wekenlang de hitlijsten in Nederland en België. Haar liedjes zijn gevoelig, dansbaar, dromerig en catchy tegelijk.

MEAU maakt al muziek sinds ze kan lopen en stond ook al vroeg in de spotlights, in het koor van Kinderen voor Kinderen. Daarna ontwikkelde MEAU zich snel: ze deed de pop-/rockopleiding aan de Herman Brood Academie en richtte zich op het schrijven van Nederlandstalige nummers, geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser.

In 2021 verscheen de debuut-EP 'Kalmte', opgevolgd door de hitsingles "Dat Heb Jij Gedaan", "Blijven Rijden" en "Dans M’n Ogen Dicht" (samen met Racoon). MEAU won een Edison Popprijs in de categorie Nieuwkomer, 3FM Awards voor Beste Song en 3FM Talent, en een Buma Award.

Na de release van het in Nederland met goud bekroonde debuutalbum ‘22’ en haar deelname aan Beste Zangers - de Nederlandse tegenhanger van 'Liefde Voor Muziek' - staat MEAU te trappelen om volgend voorjaar een vervolg te geven aan haar uitverkochte clubtour van eerder dit jaar.

MEAU kan nu met haar debuutalbum '22' onder de arm eindelijk gaan touren. De komende weken kan je haar aan het werk zien op Suikerrock, Buikrock, Crammerock en in het prachtige openluchttheater Rivierenhof in Deurne waar ze het podium zal delen met twee Vlaamse toppers.

MEAU en MAKSIM spelen op zaterdag 12 augustus in OLT Rivierenhof, een gedroomde line-up voor de Nederlandstalige popliefhebber. Voeg daar nog Berre aan toe, en je hebt het perfecte recept voor een ideale zomerse concertavond met toptalenten van eigen bodem!

Zondag 6 aug: Suikerrock - Tienen

Zaterdag 12 aug: OLT Rivierenhof - Deurne (met MAKSIM & Berre)

Zaterdag 26 aug: Buikrock - Deerlijk

Vrijdag 1 sept: Crammerock - Stekene

In de zomer van 2022 zorgde MEAU met haar pure songs voor kippenvelmomenten op grote festivals zoals Concert At Sea, Pinkpop, Lokerse Feesten, Lowlands en Pukkelpop. In het najaar passeerde de Utrechtse langs tal van uitverkochte zalen in Vlaanderen: Het Depot, de Vooruit, Cactus, Muziekodroom, De Warande en de foyer van De Roma.

Dit voorjaar speelde MEAU haar grootste tour tot nu toe door Nederland en België, inclusief op 28 april een uitverkochte De Roma (de grote zaal deze keer) en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Begin mei trapte ze het festival seizoen af in Ingelmunster op het driedaags festival Labadoux waar ze de affiche deelde met o.a. Hooverphonic, Isolde Lasoen, Ruben Block, Heather Nova, Kids With Buns, Flip Kowlier, Starsailor en vele anderen. 

Volgend voorjaar trekt MEAU weer op clubtour doorheen de Lage Landen. Op woensdag 7 februari staat ze in De Vooruit in Gent en op woensdag 21 februari in Het Depot in Leuven.