Six Hands (BE) stelt nieuwe single voor: Frames!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    9 juni 2023

Het is tijd om nog eens wat verse muziek op u los te laten. Deze keer geen scheurende gitaren of zwoele electronica, maar technische riffs en ratelende grooves van Limburgs finest post-rock trio Six Hands. Ze speelden in het verleden onder meer al op Pukkelpop en We Are Open, en als support voor The Van Pelt. De invloed van nineties iconen Fugazi en Karate is goed hoorbaar, maar toch maken de heren er een heel eigen lekker soepje van. Smakelijk.


Na een lange gedwongen corona-pauze dook het driekoppige en zeshandige gezelschap Six Hands twee weekendjes in de Hightime studio met producer Bert Vliegen. Het plan was om alle flarden lockdownmuziek samen te puzzelen tot een nieuwe release. En voorwaar, het resultaat is dus klaar. In het najaar verschijnt de EP Frames, met daarop 6 instrumentale nummers. De geljiknamige eerste single is een track die de sfeer van de EP goed weergeeft: zinderend van de spanning en fucked-up-ness van het dagelijkse leven, hopeloos gevangen in een neurotische routine. De visuele inspiratie kwam van de hexagonale vorm die gebruikt wordt bij moderne gevangenissen: een ruimte waarin niets ontsnapt aan het alziend oog. Als metafoor voor onze hyper-gecontroleerde en permanent geconnecteerde maatschappij kan dat tellen.

De clip is van de hand van de analoge elektronica-wizard osaka.riot. Hij stuurde het artwork van Yannick Douw doorheen allerlei onbegrijpelijke glitchy software die de onrustige gekte van het nummer perfect weerspiegelt. Disclaimer: te bekijken op eigen risico. Mogelijke nevenwerkingen zijn epileptische aanvallen en meetkundige nachtmerries.

Live
20/10 Kinky Star (Gent)
5/10 Farrm (Hasselt) - release show

Facebook
Instagram