Captain Kaiser (BE) brengt nieuwe single 'Drive' nu uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    6 februari 2023

Drive luidt met een oorverdovende knal een nieuwe hoofdstuk in voor de punkers van Captain Kaiser. De eerste single uit hun nieuwe plaat RHYME&REASON laat een nieuw geluid horen. Steviger en uitgepuurd, tienerfrasten ruimen plaats voor levensbeschouwe-lijke onderwerpen. Verdriet en verwerking, verlossing en catharsis. Het leven kan klappen uitdelen, maar Captain Kaiser slaat terug. Drive, geschreven na de dood van frontman Sascha’s moeder, is dan ook een emotionele uppercut die je in net geen 2 minuten tegen de grond smakt. 


Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel.

Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar de Trix of De Roma, waar Captain Kaiser trouwens al mocht staan, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

Hun nieuwe plaat RHYME&REASON verschijnt in het najaar van 2023 en laat niet alleen een band, maar ook een frontman in volle groei zien. Sascha Vansant verloor vier jaar geleden zijn moeder en heeft in deze plaat gelegd wat hij tegen zijn vrienden vaak niet gezegd kreeg, met de teksten die de ziel balsemen en er tegelijk als een breekmes op inhakken. Je hoort hoe hij de woorden op z’n hand weegt en zoekt naar wat hij wil zeggen. Op het einde zie je hem zo naar de hemel kijken, terwijl de groep nog één keer losgaat in een moment van zeldzame euforie op een donkere plaat.

“In spite of it all, life is beautiful”, briest Joe Talbot in The End van IDLES. Het lijkt wel of hij het motto van Captain Kaiser heeft bedacht. Met hun muziek willen ze nog steeds het leven vieren, alleen weten ze nu goed dat datzelfde soms kan aanvoelen als een botte bijl in je nek. Soms feest je met je vrienden, soms zie je maar één rotzak met een zeis. Captain Kaiser zet ze allemaal op een voetstuk en gooit ze er dan weer af, de moshpit in.

Captain Kaiser

Sacha Vansant —  vocals
Pieter De Krock — guitar
Baptiste Navarro — bass

Sebastiaan Schillebeeckx  —  drums
Maarten Van Dam  —  guitar

FOLLOW CAPTAIN KAISER
Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

 

  Contact