PEUK brengt nieuwe single: 'Bokkenpaleis' + nieuw album uit op 14.04!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    11 januari 2023

Bokkenpaleis is een nummer dat ons, vooralleer we Manuel-gewijs “qué?” kunnen stamelen, meedogenloos de tanden uitbeukt! Het Limburgse trio Peuk mist zijn rentree niet. Bokkenpaleis is het eerste wapenfeit sinds de titeloze debuutplaat uit 2019 en meteen ook de appetizer voor opvolger Escape Somehow. Een plaat waaraan je hoort dat ze gemaakt is door een band die sinds hun debuut aardig wat kilometers op de teller verzamelde. Pukkelpop, Sonic City, Les Ardentes, Welcome To The Village, Rock Herk, …


Peuk veroverde ze allemaal met een gesmaakte mix van sludge pop en riot grrrl power. Met Nele Janssen heeft Peuk een frontvrouw pur sang aan het hoofd, ze speelt gitaar, schrijft alle nummers en beschikt over een strot die je bij je nekvel grijpt. Jacky Willems (Heisa) ramt op de bas en swingende stormram Dave Schroyen (ex-Evil Superstars, ex-Millionaire) is de Animal van dienst achter de drumvellen.

"Bokkenpaleis staat gewoon voor de pitstops die we maken aan een tankstation om bokken (pinten) te halen onderweg naar of van optredens”, verduidelijkt Nele, “Ik vond die titel wel passen bij de energie die het nummer uitstraalt. Het heeft iets enthousiast, op weg naar een nieuw 'avontuur' of muzikale beleving, ontsnappen aan een alle daagse sleur of bepaalde negatieve gevoelens en gedachten. Bijtanken om door te gaan, letterlijk en figuurlijk."
 
Beluister Bokkenpaleis hier: https://ffm.to/peuk
 
Escape Somehow verschijnt op 14 april.

Peuk kondigt meteen ook 5 concertdata aan in Nederland, Frankrijk en UK.
Belgische data worden binnekort bekend gemaakt.

06.04.23 — NEW CROSS IN, LONDON (UK)
07.04.23 — KAZIMIER STOCKROOM, LIVERPOOL (UK)
08.04.23 — THE HOPE & RUIN, BRIGHTON (UK)
20.04.23 — SUPERSONIC, PARIS (FR)
18.05.23 — HALL OF FAME, TILLBURG (NL)

FOLLOW PEUK
Instagram | Facebook | YouTube | Spotify