W-Festival 2023, nieuwe namen: Natalie Imbruglia / Earth, Wind & Fire. Publiek kiest groep voor Mainstage op vrijdag

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    6 januari 2023

Trek je dansschoenen maar aan en dans mee met Earth, Wind & Fire (feat. Al McKay)! Deze levende legendes komen op zaterdag 26 augustus naar W-fest en brengen een jukebox vol hits live op het podium. Onmogelijk om niet te bewegen, te dansen en mee te zingen met klassiekers als 'September', 'Let's groove', 'Boogie Wonderland', 'After the love has gone', de wereldwijde nummer 1 hit 'Fantasy' en nog veel, veel meer!


Maar als je naar de site gaat van bovenstaande groep krijg je dit bericht:

TOUR DATES

No shows booked at the moment.

Op zondag 27 augustus hebben we een bijzondere dame uit ‘down under’ in de rij staan, een echt icoon uit de jaren  90. De ongelooflijke Natalie Imbruglia komt naar W-Fest festival met haar wereldwijde hitsingles zoals 'Torn', 'Shiver', 'Wishing I was there', 'Wrong impression', 'Big Mistake' enzovoort.

Hier krijgen we volgend bericht:

No upcoming concerts or festivals.

Publiek kiest act voor PGS Stage vrijdag 25 augustus:

Time Bandits, The Church, Altered Images, Lavvi Ebbel, Buscemi vs Praga Khan, The Art of Noise, Cock Robin, China Crisis, Red Box.

De komende weken worden alle namen bekendgemaakt. Eén slot - vrijdag 17h00 - heeft nog een naam nodig en wie dat zal zijn kan door jullie, ons publiek, beslist worden. Geef uw stem door voor 15 januari.

Stemmen kan via deze link. W-Fest maakt de winnaar én een andere mainstage-naam voor 26 augustus bekend op 3 februari.

Twee podia met de populairste rock, new wave, synthpop en disco bands uit de jaren '80:

Tussen de optredens door zullen de DJ's in de Batcave en de Dance Hall de beste new wave & synthpop nummers draaien! 

Terwijl de new wavers, EBM lovers en Goth adepten zich uitleven in de BATCAVE stage met oude helden en nieuwe talenten, van Fields of the Nephilim over Project Pitchfork tot Cold Cave, wordt de PGS Stage er ééntje voor duimen en vingers van af te likken. Een feest voor elke rechtgeschapen 80s liefhebber!

Met op vrijdag onze meest feestelijke line-up ooit:

Het grandiose ‘Björn Again’ opent het festival om 14h, de perfecte opwarmer voor wat komen gaat. A Flock Of Seagulls en Midge Ure (ex Ultravox), samen goed voor een volledige juke-box meezing-hits zetten het feest verder en dé live afsluiter, VILLAGE PEOPLE, laat je vervolgens helemaal uit de bol gaan!

Om 22h sluit de PGS Stage haar deuren en voor diegenen die er niet genoeg kunnen van krijgen zijn er de DANCE HALL en THE BATCAVE DJ stages waar verder feesten kan tot in de vroege uurtjes!

Op zaterdag staat kwaliteit centraal:

We openen met Nik Kershaw, aansluitend volgt dan Earth, Wind & Fire en in de vooravond is er Nena die ons allen in 2021 wist te verrassen met een dijk van een concert en als afsluiter (20h55) – op menig verzoek! – THE HUMAN LEAGUE! Wie de vijfde band wordt zal in februari worden onthuld!

De slotdag wordt er een eentje om nooit te vergeten en dat zal ondermeer te danken zijn aan de opener Bow Wow Wow en een echte 'afternoon headliner': Genesis (Classic) featuring Ray Wilson – één van de onvolprezen leadsingers van deze mytische band! Verwacht je aan een lawine van alle classic hits van Genesis! De derde naam wordt in februari bekend gemaakt. Als voorlaatste is er Natalie Imbruglia en het festival wordt dan afgesloten door OMD

En ook op zaterdag én zondag blijven de DANCE HALL en THE BATCAVE jullie tijdens en na de LIVE optredens voorzien van de beste tunes!

In de prijs van een dagticket zit als extra voordeel het gratis BOOKING PROTECT Insurance package wat inhoudt dat indien je dient te annuleren voor om het even welke reden je ticket wordt terugbetaald.

De full festival (combi) tickets – regular en vip – staan nu aan het reguliere tarief, booking protect Insurance is nu optioneel te verkrijgen!
www.w-festival.com

De alternatievelingen zullen genieten van volgende bands (Batcave, verspreid over drie dagen:

Project Pitchfork, Modern English, When In Rome II, Corpus Delicti, Cold Cave, Dorshetshire, Fields Of The Nephilim, Hocico, NNHMN, Pretty Addicted, Solor Dolorosa & Velvet Mist!

Voorlopig is het niet geweten of het festival zal plaatsvinden, ook al blijft de promo machine aan de slag. Voorzichtigheid blijf sterk aangeraden, zeker als je ziet dat er vele grotere artiesten zijn die voorlopig niets lossen (en dat is ook al een teken aan de wand). Promotie maken voor W-Fest voelt op dit moment dan ook een beetje vreemd aan, gezien het zwaard van Damocles er nog steeds is! 

.