Solomon (NL) lanceert bloedmooie indiepop single 'The Box'!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    10 november 2022

Solomon ontstond in 2019 als een groep van vijf enthousiaste Maastrichtse muzikanten. Gegroeid door steeds kritisch te blijven sturen op de koers, met vertrouwen in eigen kunnen, met inmiddels een stevige basis vanuit de vele liveoptredens en een sterk groeiende fanbase. Vanuit het Maastrichtse Bruis-festival in 2019 naar de regio en de nabije grensgebieden van Duitsland en België.


Solomon heeft het lef getoond om zich te omringen met vakkundige mensen. Zoals de tweevoudig grammy-genomineerde Britse producer en mixer Christopher Elms (cfr. Björk, Ben Howard en A Blaze of Feather) evenals masterengineer Tim Debney die met o.a. Thom Yorke, Mumford & Sons, Bastille en Keane werkte en de mastering verzorgde voor de Bond-tune van Billie Eilish.

De band vond onderdak op het gloednieuwe Indie-label Meet Me There Music van Fred van Kruining en het internationale agentschap GlassVille Music ( Dans Dans, Bert Dockx, Flying Horseman etc) verzorgt de boekingen van de band. Solomon laat met haar aankomende debuutalbum aan de wereld weten dat ze er zijn. Vanuit eigen stad, regio en omringende grensgebieden, naar de rest van de wereld. 

Een band met een indringende sound, vakkundig en gedurfd, met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het Alternative/Indie-genre, omringd door internationale acts als Elbow, Bon Iver, The National, Editors en Radiohead.

De Popronde & Eurosonic Noorderslag:

Solomon zit nu middenin de Popronde: een rondreizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in circa 40 steden in Nederland (ze zijn maar liefst voor 20 shows gevraagd!). In elke stad treden tussen de 25 en 75 bands en artiesten op in poppodia, cafés, bars, galeries, kerken en andere locaties (dit jaar van 10 sept tot 3 dec).

De Popronde was in het verleden al de springplank voor bands als: Racoon, De Staat, Dotan, Chef' Special, John Coffey, Blaudzun,The Vices, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III, WIES, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, MEAU en Haevn.

Maar het mooiste nieuws is toch wel dat het vijftal een plekje veroverd heeft op het jaarlijkse  Eurosonic Noorderslag in Groningen: het grootste muziekshowcase festival van Europa.

BEZETTING

Lead Vocals, Guitar: Koen de Witte

Keys, String Arrangement, Backing Vocals: Ido Ulmer

Drums: Kees Houx

Bass: Wolf van Gemert

Lead Guitar: Tim Haase