WIES (NL) 'Catch Of The Day' op StuBru met nieuwe single en lanceren Trix live show!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    19 oktober 2022

De nieuwe single krijgt meteen twee 'kersen op de taart' mee: zo was 'Ik Zie Ik Zie' vandaag de hele dag te horen zijn op Studio Brussel als 'Catch Of The Day'.


Frontvrouw Jeanne mocht dit heuglijk nieuws vanochtend zelf toelichten op StuBru. En meteen werd ook een Belgische show aangekondigd: 15 februari in Trix.

"We hebben de tijd genomen om écht in onze nieuwe muziek te duiken en alle wegen daarin te onderzoeken, en zo te komen tot onze nieuwe sound, wat natuurlijk vooropstaand nog altijd echt WIES is. Met heel veel trots delen wij met jullie ‘Ik Zie Ik Zie’, de eerste single van ons nieuw muzikaal avontuur! 💛" - WIES.

In Vlaanderen nog onbekend & onbemind maar in Nederland hebben ze al een mooi verhaal geschreven. Hun debuutalbum 'Het Is Een Wies' uit 2021 verzamelde al maar liefst  7 miljoen Spotify streams. Hun debuutsingle uit 2019 'Soms Is Het Te Laat' werd door 3Voor12 genomineerd als 'Song Van Het Jaar'.

in februari kwamen ze in een 'mediastorm' terecht met hun single 'Bandje' waarin ze Mark Rutte op de korrel namen door een montage van zijn quotes uit corona persconferenties.

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit.

De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. Het debuutalbum 'Het Is Een Wies' verscheen in het najaar van 2021 met daarop onder meer de singles 'Soms Is Het Te Laat', 'Barman', 'Meisje' en 'Radiostilte'. De band deed in 2021 en 2022 een clubtour met uitverkochte zalen als Paradiso-Noord en TivoliVredenburg en speelde in festivalseizoen 2022 o.a. op Pinkpop, Best Kept Secret, Concert at SEA én ook De Gentse Feesten.

Zonet verscheen de single 'Ik Zie Ik Zie'. Dit is het startschot voor een reeks tracks waarin de band een vernieuwde sound laat horen, maar toch kenmerkend WIES blijft.

Hun muziek is te horen op NPO Radio 1, 2 en 3FM en was al te zien in de Wereld Draait Door.

Spotify bekroont de single met een plek in hun felbegeerde playlist New Music Friday BE en 'Ik Zie Ik Zie' kan je ook horen in de Spotify playlists van De Morgen en daMusic.

BEZETTING:

Jeanne Rouwendaal: zang

Tobias Kolk: bass

Dan Huijser: drums