Stef Bos met Bloemlezing 2022 solo in november in Vlaanderen én mooie plannen voor 2023!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    11 oktober 2022

Bloemlezing 2022 wordt een intieme voorstelling met enkel Stef Bos aan de piano en op gitaar. Een laboratorium voor nieuwe songs en een haven voor ouder werk. Dichterbij dan ooit. Bijna transparant. Elke avond anders.


Een duik in een repertoire
Een reis door de tijd
Een sprong in een betoverend duister
Met het licht van nieuwe songs
Een vrije val
Met een zachte landing
Kortom
De ruimte is oneindig
Zolang je maar je grens verlegt

2023 wordt weer een druk en boeiend jaar voor Stef Bos. Zo zal hij te zien zijn in het populaire VTM programma ‘Liefde voor Muziek’! (Uitzending april 2023)

Zijn nieuwe album ‘Bitterlief’ zal in maart 2023 verschijnen in een  productie  van Jo Francken.  "Geen Ander", de eerste single dit album verscheen op 28 september en werd meteen opgenomen in de playlist van Radio 2.

Stef Bos: "Het avontuur van deze cd begon al lang geleden met de wens om weer eens met een producer in zee te gaan. Sinds ik in 1992 met Boudewijn de Groot als producer de cd ’Tussen de liefde en de leegte’ opnam was ik zelf de kapitein op het schip van alle cd’s die volgden. De afgelopen tien jaar was dat vooral in samenwerking met mijn band waarmee ik ook veel van het materiaal schreef. Ik voelde de laatste jaren dat het tijd werd om die gewoonte te doorbreken.
De naam van Jo Francken zoemde ook al jaren rond in mijn hoofd. Iemand met een mooie ongenaakbare kijk op muziek die altijd probeert naar de essentie te zoeken van degenen met wie hij werkt. Toen Corona alles stil legde voelde ik dat het moment was aangebroken om de teugels weer een keer uit handen te geven. Het werd een mooi avontuur waarmee ik geregeld met huiswerk naar huis werd gestuurd door Jo en zijn getalenteerde kompaan Pieter Jan Maertens. Ik hou van weerwerk, het haalt je uit de comfortzone en brengt een mens verder. Mij is het nooit zo te doen om een resultaat of een bestemming maar veel meer om de weg daar naartoe en die weg was in dit geval louterend voor mij” ‘Geen Ander’ is bewust gekozen als eerste teken van leven van de full cd ‘Bitterlief’ omdat het de sound en sfeer laat horen die we zochten. Alle songs werden eerst op piano of gitaar in de basis opgenomen om daarna te kijken waar het lied nog meer om vroeg. Tom Vanstiphout met zijn gitaar en Bart Van Caenegem aan de piano waren de meedenkers en uitvoerders van dienst. ‘Geen Ander’, als eerste tip van de sluier" .

Concertdata:

09/11/2022   TONGEREN -  De Velinx - Tickets     
10/11/2022   DILBEEK - Westrand - Tickets              
11/11/2022   HARELBEKE - Het Spoor - Tickets   
12/11/2022   LIER -  De Mol - Tickets
17/11/2022   BUIZINGEN - Don Bosco Kerk - Tickets
18/11/2022   SCHERPENHEUVEL  - Den Egger - Tickets
19/11/2022   MAASMECHELEN - Cultureel Centrum - Tickets
23/11/2022   GERAARDSBERGEN - Arjaantheater - Tickets
24/11/2022   GEEL -  De Werft - Tickets
25/11/2022   WAREGEM - De Schakel - Tickets
26/11/2022   WETTEREN -  Nova - Tickets

Meer over Stef Bos vind je hier

FacebookWebsiteSpotifyInstagram