Lucid Lucia, na BRZZVLL een nieuw hoofdstuk voor Vincent Brijs en Jan Willems, tussen groovy jazz en spacefunk!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    21 september 2022

BRZZVLL, opgericht door saxofonist Vincent Brijs, is al sinds 2008 een begrip in Antwerpen en de Belgische jazzscene, maar na een periode van vijftien jaar en zes tot ver buiten de landsgrenzen fel gesmaakte albums heeft het sextet besloten om met een naamsverandering en een nieuwe bezetting aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Enter Lucid Lucia, vernoemd naar Brijs’ oudste dochter en tevens de naam van een track die voor het eerst verscheen op BRZZVLL’s album ‘First Let’s Dance’ uit 2016. Het staat ook symbool voor een helderder, duidelijker geluid.


Na de release van hun veelgeprezen titelloze debuut EP in 2021, zijn de Antwerpse Lucid Lucia klaar om hun debuutalbum 'Ever-changing Light' uit te brengen op 7 oktober via het groove-geobsedeerde Belgische label Sdban Ultra. Op zoek naar het mysterie dat een mensenleven is, in negen tracks van jazz en space funk-geïnfuseerde grooves, kijkt Lucid Lucia naar het geluid van onder andere Herbie's 'Head Hunters' en Miles' acid funk van het midden van de jaren '70 voor inspiratie.

De band bouwt zowel op plaat als op het podium een geestverruimend feest waarin vrijheid en ritme centraal staan. Vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en knallende drumbeats komen samen, wat resulteert in een opbeurend en vrolijk feest van jazz, funk en grooves. Een prachtige, magische reis van heldere geluiden en strakke,levendige ritmes  inventieve blazers, funky toetsen en gitaar, gekoppeld aan uitzonderlijke virtuositeit .
Lucid Lucia zijn: Vincent Brijs: Saxofoon, Bart Borremans: Saxofoon, Stijn Cools: Drums, Dries Laheye: Bas, Dries Verhulst: Gitaar, Jan Willems: toetsen en  James Williams: Drums en percussie.

"Ever-Changing Light" Album release concerten:
21/10/22   GENT - Handelsbeurs - Tickets
15/12/22   ANTWERPEN - De Roma - Tickets
17/12/22   MECHELEN - Kunstencentrum Nona - Tickets

Meer over Lucid Lucia:

FacebookWebsiteSpotify