Belpop icoon Madou re-issue debuutalbum na 40 jaar!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    18 september 2022

Veertig jaar nadat het legendarische debuut in 1982 verscheen zal deze verjaarsdagseditie (1982 - 2022) eindelijk terug op vinyl in de winkel liggen op vrijdag 23 september. Helaas zijn de ltd blauwe & gele versie reeds uitverkocht in voorbestelling maar de zwarte versie kan nog steeds voorbesteld worden. Inclusief binnenhoes met teksten. De drie verschillende vinyls zullen wél te koop zijn in de AB op zaterdag 24 september. Die avond zal Madou signeren na het concert.


September is een feestmaand voor de Madou fans: begin deze maand ging Madou langs in de Ancienne Belgique voor een 'AB Session', vrijdag 23 september is er de re-issue op vinyl van het debuutalbum en de dag nadien op zaterdag 24 september zal de groep dit album éénmalig integraal spelen (mét extra sax) in de grote zaal van de Ancienne Belgique (aangevuld met nieuw repertoire).

Zal die avond ook op het repertoire staan: 'Koude Voeten' het volledig nieuwe nummer dat Madou eind augustus uitbracht. '

Dit concert valt onder de 'REWIND' concerten van de AB: centraal in deze reeks staan Belgische artiesten die integraal 'hun klassieker' zullen performen. Noem het een mijlpaal in hun carrière of meer zelfs: een sleutelplaat uit de Belgische popmuziek.

REWIND: Madou XL plays ‘Madou’ (1982) - AB (abconcerts.be)