Dingel & Bent brengen tweede single ‘Wide Open’ uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    2 juli 2022

Dingel & Bent is alternatieve poprock band uit Amsterdam. Het duo steekt jaren ’60 en ’70 pop in nieuw, energiek jasje.Dingel, de alias van Diederick Ingel, is afgestudeerd fotograaf aan de Rietveld-academie, werkzaam voor o.a. Stedelijk Museum, Marie Claire en VPRO-gids. Diederick speelde honderden optredens met de new wave band 'Yellow' in o.a. Paradiso en de Bijlmer Bajes.


Bent Langerak is afgestudeerd aan het Conservatorium Den Haag in de richting 'Art of Sound'. Hij heeft studio-opnames gemaakt voor Wild Romance en Yori Swart. Als geluidsman tourde hij met o.a. Lucas Hamming en Wild Romance in venues als AFAS Live en Melkweg. Nu is hij gestopt als live-geluidstechnicus om zelf muziek te maken in dit duo en solo als 'Bent Mettentee'.

Het duo leerde elkaar kennen tijdens een studio-opname. Deze sessie verliep zo soepel, dat ze besloten samen muziek te schrijven. Dit leidde tot de eerste single ‘Vaccin’ die inmiddels 17.000 streams heeft op Spotify.

De stuwende groove en surfgitaar van ‘Wide Open’ doen denken aan de (garage)rock sound van bands als The Last Shadow Puppets en Kasabian. 'Wide Open' is het duo's motto om altijd hun horizon te verbreden. Dit passen zij toe in hun muziek en persoonlijke leven.

Aan het einde van de zomer brengen Dingel & Bent de zwoele, laidback single '1000 Wishes' uit. De eerste EP staat gepland voor deze winter.

'Wide Open' is vanaf zondag 3 juli beschikbaar op alle grote streamingdiensten. Spotify pre-save link