Goldband: eerste act ooit op Rock Werchter, Tomorrowland & Pukkelpop! + nieuwe single 'Psycho' & najaarstournee!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    3 juni 2022

De voorbije weken kon je Goldband al drie keer aan het werk zien bij ons: 'de Weerdse Bierfeesten', 'Arendonk Zingt en Swingt' en afgelopen weekend op 'Moen Feest'.  Deze zomer volgen dan nog Rock Werchter (Main Stage), Tomorrowland én Pukkelpop (Main Stage). Het Haagse trio schrijft hiermee festivalgeschiedenis door de allereerste act ooit te zijn die in éénzelfde zomer op deze drie festivals speelt.


In november en december staat hun najaarstour gepland. Deze start in Brussel (Ancienne Belgique - grote zaal) op 3 november en passeert ook langs Antwerpen (De Roma) op 24 november. Beide shows zijn uitverkocht! 

Nadat ze in 2019 uit het niets de muziekindustrie binnen kwamen te stormen lijkt de Haagse popsensatie Goldband zich inmiddels serieus gevestigd te hebben in het Nederlandse én Belgische muzieklandschap. Na twee EP’s, cult hits als ‘Mijn Stad’ en ‘Witte Was’ en vooral een ijzersterke live reputatie kwam in 2021 het debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’ uit.

Met het genre-overstijgende album hebben de drie ex stukadoors De Het Boaz, Karel Gerlach en Milo Driessen in samenwerking met producer Wieger Hoogendorp bewezen een serieuze pop act te zijn die zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen. Met invloeden uit jaren '80, Nederpop en disco maar ook trance en gabber heeft Goldband een geheel eigen sound neergezet die zich vooral live op het podium laat gelden. Hierdoor wist de band met hun allereerste tour binnen no-time de grote zalen in de Benelux uit te verkopen.

Met miljoenen streams per maand, twee 3FM awards (‘Beste Groep’ en ‘Beste Album’), 3 nummers in de top 10 van de 3voor12 Song van het Jaar 2021 is Goldband op weg naar hun eerste volwaardige festivalseizoen en zonder twijfel dé act die je niet wilt missen.

- 'Psycho' nieuwe single, inspiratie bij eeuwenoud schilderij -

Het wereldvermaarde Haagse museum Mauritshuis (cfr 'Meisje met de parel' - Vermeer) vroeg een aantal Nederlandse artiesten (o.a. Eefje de Visser, Spinvis, Willie Wartaal, MEROL én ook Goldband) voor ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’ om nummers te maken die zijn geïnspireerd door een werk uit de collectie. 

Tijdens de rondleiding door het museum viel Goldband meteen voor de heftige scenes op het schilderij ‘Christus in het voorgeborchte’ (Jan Brueghel de Oude & Hans Rottenhammer).

Milo Driessen: “Ik zing over de wachtkamer van m’n dromen wat ik vrij letterlijk uit dit schilderij heb gehaald. We zeggen dat iedereen een psycho is en daarmee schetsen we dit plaatje op het schilderij. We konden zoveel kanten op met dit schilderij. Licht, donker, vechten, dansen, huilen, lachen. Dat ís Goldband eigenlijk”, volgens Karel Gerlach.

De Het Boaz: “Het zijn doodnormale mensen maar ze hebben toch iets verkeerds gedaan waardoor ze de hemel niet in mogen. En ze hebben iets nét niet verkeerd genoeg gedaan, waardoor ze ook de hel niet in komen. Beetje psycho.”

@Goldband | Linktree