Michael Deno (ex The Voice Van Vlaanderen & Lost Frequencies) lanceert debuutsingle 'Made For'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    27 mei 2022

Michael Deno. De naam doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen, maar toch is de kans groot dat u zijn stem de voorbije jaren al een paar keer gehoord hebt. Tijdens een opgemerkte passage in ‘The Voice van Vlaanderen’, bijvoorbeeld. Of als zanger en gitarist bij Lost Frequencies. De voorbije jaren trad Michael voornamelijk op tijdens privé-evenementen: bedrijfsfeesten, recepties, huwelijken, zelfs begrafenissen. Ondanks de vaak moeilijke omstandigheden maakte hij daar keer op keer indruk bij een publiek dat niet voor hem gekomen was.


Wie hem al live heeft gezien zal het bevestigen: dit is een rasperformer die het podium als zijn natuurlijk biotoop ervaart. “Muziek draait om een puur gevoel” zegt Michael zelf. “Als je er niet in slaagt dat gevoel op een authentieke manier over te brengen, hebben mensen dat meteen in de gaten.” Hij koos zijn covers zorgvuldig uit, werd een beter gitarist en leerde zijn stem efficiënter gebruiken. Dat leverde tastbare resultaten op: na elk optreden regende het meteen nieuwe boekingen.

Het liep -kortom- lekker zo.

Michael Deno had ervoor kunnen kiezen om op die manier een carrière uit te bouwen. Om voor zekerheid te gaan. Er is tenslotte niets mis met een goeie zanger die het talent heeft om hits van anderen naar zijn hand te zetten. Maar vandaag neemt hij een nieuwe start. Stilletjes groeide namelijk de ambitie om met eigen muziek naar buiten te treden. Alleen was dat gemakkelijker gedroomd dan gedaan.

Michael probeerde de meest uiteenlopende stijlen uit. Blues. R&B. Tropical House. Jazz. Klassiek, zelfs. De zoektocht leidde meer dan eens langs glibberige kronkelwegen en doodlopende baantjes. Heel eerlijk: hij was zélf nooit overtuigd. Er werd een platencontract getekend én weer ontbonden. Succes smaakt niet als je er je ziel moet voor verkopen, en een perfectionist is nu eenmaal niet snel tevreden.

Maar de laatste twee jaar heeft Michael een eigen geluid gevonden en maakt hij muziek die samenvalt met wie hij zélf is. Met de hulp van zijn tekstschrijver Sylvain en de Nederlandse producer Marvin Fockens heeft hij intussen een paar handenvol nummers klaar die je onmogelijk onverschillig kunnen laten. Je hoort glasheldere melodieën, refreinen die blijven plakken en teksten die iets te vertellen hebben. Popmuziek zoals popmuziek moet klinken. Als u nu ook aan Ed Sheeran en John Mayer moet denken zijn we al met twee. Maar méér dan referentiepunten zijn het niet want Michael Deno heeft genoeg eigenheid om zonder dergelijke vergelijkingen te kunnen.

Dat kunt u straks zélf vaststellen want zestien jaar na zijn eerste optreden heeft hij -eindelijk- een debuut klaar: 'Made For'. Zelf ziet hij het als een sprong in het grote onbekende. Wij daarentegen zijn er gerust in dat hij heel zacht zal landen. En vooral: dat zijn naam eind 2022 wél een belletje zal doen rinkelen.

- The Voice Van Vlaanderen - 

In 2014 schreef Michael (onder zijn echte naam Mikaël Ophoff) zich in voor The Voice Van Vlaanderen en bereikte hij de live battles op televisie. Ophoff startte in 'Team Koen' maar werd al snel 'afgesnoept' door Regi. Nadien zei Vincent Pierins (hulpcoach van Koen Wauters) hierover: "dit seizoen heb ik het meeste spijt dat we Mikaël hebben moeten laten gaan".

+15 miljoen YouTube views -

In 2015 & 2016 stond Ophoff aan de zijde van Lost Frequencies als live zanger en gitarist. Maar liefst meer dan 15 miljoen YouTube views leverde dit op.

In diezelfde periode was Ophoff een week lang te gast bij MNM om een reeks covers te brengen (Ed Sheeran, Shawn Mendes, Dotan, The Weeknd, Years &Years etc) . Vooral als solo artiest maar ook aan de zijde van Laura Tesoro met 'Bang Bang' (Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj).

Michael Deno - Made For (sten.to)