De Toegift neemt je mee naar 'De Woonwijk'

Nieuws:Muziek
 Koen Asaert    21 mei 2022

De Zeeuwse band De Toegift brengt hun nieuwe single ‘De Woonwijk’ uit. ‘De woonwijk’ is de eerste single na de release van debuut EP "En ik kon alles zien", welke afgelopen maand is verschenen.


De band De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. Vandaag wordt de eerste EP van De Toegift opgevolgd door nieuwe single 'De woonwijk'. Het nummer manifesteert zich als blijmoedige noot in het dromerige landschap van De Toegift. ‘De woonwijk’ begint als een uiting van angst, met nostalgie als uitvlucht. In een tijd waar pandemieën, rellen, en een avondklok overheersen zag Tom zijn paniek voor alles in het leven toenemen. Een uitweg vond hij in dit liedje over zijn eigen woonwijk; een vrij typische, on-karakteristieke, wijk aan de rand van Breda. Het vertrouwde decor waarin hij als kind kon buitenspelen en verdwalen in oneindig lijkende zomeravonden. De woonwijk was een wereld klein genoeg om aan te kunnen.

De video voor ‘De woonwijk’ neemt je mee op reis door Tom Gudde’s oude Woonwijk. Met Maxim Ventulé achterop de fiets brengen ze zo samen een bezoek aan de plek waar hij opgroeide.

‘De woonwijk’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes, Bandcamp en in de webshop van Snowstar Records.

 

Facebook / Instagram