NAIMA JORIS (BE) brengt nieuwe single uit: 'COLD HARD WORLD'!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    27 april 2022

Naima Joris brengt vandaag 'Cold Hard World' uit, een nieuw voorsmaakje uit 'Tribute To Daniel Johnston', haar nieuwe EP die verschijnt op 27 mei via [PIAS] Recordings. Bij Snoozecontrol.be riepen we deze single alvast uit tot single van de week, dus dat geeft alvast aan dat het de moeite waard is om deze track te ontdekken! Een pareltje van eigen bodem!


Naima Joris debuteerde vorig jaar op indrukwekkende wijze met een eerste titeloze EP. Vijf zwartomrande, intense songs die de pijn en het verdriet bij het verlies van iemand dierbaar een plaats proberen te geven. Breekbare en persoonlijke verhalen die een universele snaar raken en waar je als luisteraar troost, begrip en kracht uit kon puren.

Zelf haalde Naima de afgelopen jaren véél troost, moed en inspiratie bij de songs van Daniel Johnston. Daarom besloot ze, in afwachten van haar echte debuutalbum, een aantal songs van de betreurde singer-songwriter onder handen te nemen.

“Ik ontdekte Daniel Johnston via de docu "The Devil and Daniel Johnston" ergens in 2009, toen ik een kelderkamertje huurde bij Daan in Elsene. Ik zong toen net bij Isbells maar werd bij die band betrokken toen ik zelf nog maar pas was beginnen zingen. Iemand moedigde me toen aan om zelf songs te proberen schrijven. Pas na het zien van die befaamde documentaire vind ik de moed om dit te doen. Ik zag hoe Daniel Johnston dit deed: gewoon heel eerlijk en zonder gêne. De low-fi sound pastte ook bij mijn nogal beperkte opname materiaal. Ik maakte niet niet veel songs en eerder om mijn eigen emoties en ervaringen van me af te schrijven. In welke stijl ik dat deed interesseerde me niet echt. Zolang het maar eerlijk en oprecht was. Dat deed deugd. Zoals schrijven in een dagboek. Ik nam de songs op, stak ze in een map en dacht er verder niet echt iets mee te bereiken. Ik nam vooral covers op die me aanspraken, want ik vond mijn eigen songs niet goed genoeg. Waarom zou ik zelf songs willen maken als er al zoveel parels bestaan die perfect verwoorden wat ik voel?".

Pre-save & pre-order: 'Tribute to Daniel Johnston EP

FOLLOW NAIMA JORIS
Website | Instagram | Facebook | YouTube