30 Jaar Stef Bos ! Vanaf mei met band op tour in Vlaanderen!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    20 april 2022

Vanaf mei 2022 staat Stef Bos er weer, in zijn creatieve biotoop, het theater. Na een solo op de rand van standup comedy in het najaar van 2021 in België, Nederland en Zuid Afrika, begint hij vanaf mei 2022 in België aan een avontuur met de band en een voorstelling die vooral terugblikt en een beetje vooruit. In Juni voegen zich strijkers bij de band en gaat het richting grote zalen als Kursaal in Oostende, De Roma in Antwerpen, De Warande in Turnhout, Carré in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam. Een XL feestje dat hij vorig jaar al wou vieren maar daar stak Corona een stok tussen de spaken.


Tussendoor speelt hij ook 1 laatste keer zijn alomgeprezen solovoorstelling in de Arenberg Schouwburg In Antwerpen op 5 mei. Een voorstelling die de afgelopen twee coronajaren onder de loep neemt op een louterende manier. Stef wilde deze voorstelling afsluiten in de stad waar hij zijn muzikale en vertellende reis begon meer dan 30 jaar geleden.
30 jaar Papa…


In 1991 maakte Stef Bos furore met zijn debuut- en doorbraakalbum “Is dit nu later”. Daarop ijzersterke en tijdloze nummers als WodkaWat een wonderIs dit nu later, en vooral Papa. Stef Bos is onlosmakelijk verbonden met deze song. Het liedje blijft actueel. Op het moment dat Stef het nummer schreef had zijn vader gehoord dat hij nog hooguit enkele maanden te leven had (uiteindelijk zou hij overlijden in 2014 op 91-jarige leeftijd). Zoveel verschillen tussen vader en zoon, en toch zoveel liefde. De essentie van het nummer is de laatste zin : ‘maar papa, ik hou steeds meer van jou’.
Verder komt het bekende oeuvre voorbij en songs die de afgelopen twee jaar door het Nederlandse tv programma ‘Beste Zangers’ (zeg maar ‘De Liefde voor Muziek’ in Nederland) het licht hebben gezien.
 
En dan de toekomst.
Er zal zeker ook een tip van de sluier worden opgelicht  van zijn nieuwe cd ‘Bitterlief’ die in het najaar het licht zal zien. Een cd die geproduceerd werd door Jo Francken. De eerste keer sinds 1992 dat hij met een producer werkte. Toendertijd was dat Boudewijn de Groot voor ‘Tussen de liefde en de leegte’. Het idee was er al langer om met Jo Francken in zee te gaan maar tijdens de Corona periode was er ook echt tijd om dat te doen.
Door de jaren heen……
Voor wie Stef Bos door de jaren gevolgd heeft is het duidelijk dat hij misschien pas de laatste 10 jaar echt tot wasdom is gekomen als podiumkunstenaar met een eigen stijl. Improviserend in zijn verhalen, met de nodige humor en zelfspot maar vooral met een overgave als zanger die ook zijn oudere werk een andere dimensie geeft. 

Concertdata:
Zo. 1 mei. MAASEIK, CC Achterolmen UITVERKOCHT !  
Di. 3 mei. BRUSSEL, AB Tickets  
Do. 5 mei. 2022, SOLOTOUR DERNIERE - ANTWERPEN, Arenberg Tickets
Vr. 6 mei. 2022, STROMBEEK, CC  Tickets
Za. 7 mei. 2022, BERLARE, CC Stroming Tickets   
Zo. 8 mei. 2022, AALST, CC De Werf Tickets        
Wo. 11 mei. 2022, LOKEREN, CC Tickets
Do. 12 mei. 2022, KORTRIJK, Schouwburg Tickets
Vr. 13 mei. 2022, HEIST-OP-DEN-BERG, CC Zwaneberg  Tickets  
Za. 14 mei. 2022, HEUSDEN-ZOLDER, CC Muze Tickets    
Wo. 18 mei. 2022, EVERGEM, CC De Stroming Tickets  LAATSTE TICKETS !
Do. 19 mei. 2022, SCHOTEN, CC  Tickets
Vr. 20 mei. 2022, BILZEN, CC De Kimpel Tickets               
Za. 21 mei. 2022, SINT-GILLIS-WAAS, GC De Route Tickets
Di. 24 mei. 2022, MECHELEN, Schouwburg  Tickets                         
Za. 28 mei. 2022, MERKSEM, CC  Tickets              
Zo. 29 mei. 2022, VILVOORDE, CC Het Bolwerk Tickets 
Ma. 30 mei. 2022, HASSELT, CCHA Tickets - LAATSTE TICKETS !     
Di. 31 mei. 2022, BEVEREN, Ter Vesten Tickets - LAATSTE TICKETS !

Do. 9 jun. 2022, TURNHOUT, CC De Warande (Met Strijkers) Tickets - LAATSTE TICKETS !                                
Za. 11 jun. 2022, OOSTENDE, Kursaal (Met Strijkers) Tickets                                   
Ma. 13 jun. 2022, ANTWERPEN, Roma (Met Strijkers) Tickets - LAATSTE TICKETS !