Davina Michelle, Yevgueni, Frank Boeijen, Les Truttes, Mustii en Fischer Z zijn de eerste namen voor Kneistival

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    17 april 2022

Kneistival is een gratis muziekfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Het festival vindt plaats vanvrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli 2022.


De optredens beginnen telkens vanaf 20 uur, op zaterdag is er een kidsnamiddag vanaf 14.30 uur.

Davina Michelle is momenteel één van de rising stars in Nederland. Sinds wereldster P!nk afgelopen jaar op haar cover van "What About Us" in een viral video reageerde en ze deelnam aan het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ gaat het hard voor de Nederlandse zangeres. Ondertussen heeft ze met ‘Duurt te Lang’, ‘Skyward en’ ‘Hoe Het Danst' meerdere hits op haar naam staan. Eerst schittert ze met haar wervelend show nog in Rotterdam Ahoy, Paaspop en Pinkpopen straks opent ze  in Knokke-Heist de 35ste editie van Kneistival

 

 

Het belooft vuurwerk te worden want Yevgueni zat natuurlijk niet stil  tijdens de covidperiode en werkte aan heel wat nieuw materiaal. Een concert vol tijdloze, universele verhalen over, onthaasting, liefde en kleine dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. Het belooft dus én een groot uitgesteld feest én een gigantisch startschot voor de nieuwe toekomst te worden.

 

 

Hoe zou de Nederlandstalige popmuziek eruit zien zonder Frank Boeijen? In een carrière die inmiddels 40 jaar beslaat, heeft hij het genre mee vormgegeven. We kennen zijn hits allemaal: Zwart Wit, Kronenburg Park en Koud in mijn hart, inmiddels solide verankerd in het collectieve geheugen.

 

 

 

Les Truttes bestaan zowaar 25 jaar! VIJFENTWINTIG? Oh My God! Reden genoeg om dit uitgebreid te vieren met een heuse ‘Anniversary Tour’! Met een ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van muziek en spektakel doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering. Les Truttes zijn veel meer dan een band: ze zijn een begrip, een ervaring, een party die niemand wilt missen. The 25th Anniversary Tour wordt groots! Imposant! Feestelijk! Mega Fantastisch! 

 

 

Thomas Mustin, alias Mustii is misschien wel lands' beste bewaarde geheim. De acteur speelde mee in heel wat theaterstukken, televisieseries en films maar gooit zichzelf nu op de muziekpodia met waanzinnig straffe muziek. In Brussel en Wallonië bewees hij op tal van festivalpodia garant te staan voor een ijzersterk liveoptreden.

 

 

Fischer-Z is een new wave band uit UK die bekend staat om scherpe maar tevens poëtische teksten. In totaal omvat de 42-jarige carrière van de band 20 albums, speelden ze al meer dan 3000 concerten wereldwijd en verkochten ze meer dan twee miljoen albums. Het debuutalbum uit 1979; "Word Salad" is een cultklassieker. Het album "Going Deaf For a Living" bevat de single 'So Long' waarvan de clip veel te zien was op MTV. En het meest bekende album "Red Skies Over Paradise" (1981) barst van de klassiekers zoals 'Marliese'. In 1996 stonden ze op het Heldenplein, nu komen ze dat met plezier voor alle liefhebbers overdoen!

 

 

Website / Facebook