Lebanan Hanover, Protomartyr, Meridian Brothers en Clamm zijn de eerste namen van Leffingeleuren 2022

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    15 april 2022

Leffingeleuren 2022 vindt plaats van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september, in Zaal en Café De Zwerver, in en rond de kerk van Leffinge met buskerstage, DJ-corner en natuurlijk De Kapel. Met concerten, dj’s, animatie en traditioneel ook een gevarieerde keuze aan lekker eten en diverse bars.


De organisatoren van Leffingeleuren droppen alvast 4 namen en starten de ticketverkoop. 

Lebanon Hanover onstond in 2010 nadat de Berlijnse artieste Larissa Georgiou en William Maybellin, uit Newcastle elkaar ontmoetten. Allebei zijn ze bezeten door de postpunk van de jaren 80 en dat wordt weerspiegeld in de gespannen, minimale darkwave van platen als ‘Tomb For Two’ met culthit ‘Gallow’s Dance’ of ‘Let Them Be Alien’.

 

 

Na drie sterke platen op kleinere labels en een gestage opmars langs concertpodia in de US, de UK en Europa wist Protomartyr na zijn eerste Domino release ‘Relatives in Descent’ serieuze potten te breken en een reputatie te vestigen als misschien wel de spannendste en origineelste band in het drukbevolkte postpunk segment. Een band die op het podium altijd een verpletterende indruk nalaat.

 

 

Meridian Brothers is een experimentele band uit Colombia wiens concerten onvermijdelijk uitmonden in één grote danspartij. De muziek is bijna niet te omschrijven; het is een combinatie van elektronische en organische instrumenten met elementen van Latin rock, cumbia, reggaeton en een flinke scheut psychedelica.

 

 

Clamm is een politieke punkband uit Melbourne, dat op hun debuut ‘Beseech Me’ thema’s als geweld, materialisme, mentale gezondheid en de algemene toestand in het hedendaagse Australië behandelt.

 

 

Website / Facebook / Instagram


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015