Beech brengt debuutalbum uit: ARTIFACT + nieuwe single: 'Great Holidays' !

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    12 december 2021

FONS is verheugd om dit werkje te mogen aankondigen! Voor fans van melodische pop die klinkt in het gezellige straatje waar Built To Spill en Guided By Voices huizen: het debuutalbum 'ARTIFACT' van Beech. Vanaf heden te verkrijgen bij de betere platenboer op een klein blinkend plastic-schijfje.


'ARTIFACT' werd enkele maanden geleden op cassette uitgebracht door Gazer Tapes. FONS Records merkte deze release op en blaast nu het slackerdebuut van deze Aalsterse bende opnieuw de wereld in met een release op CD, inclusief extra track 'The Aftermath'. 'ARTIFACT' telt 9 songs die ons met weemoed doen terugdenken aan de 90's, toen we nog échte mixtapes maakten met onze favoriete bands van dat moment, zoals Built To Spill, Teenage Fanclub en Pavement.

Beech werd in 2016 opgericht door Kristof Souvagie, die ook actief is in de postpunkband 'The Mary Hart Attack'. De eerste EP 'Teabag' werd uitgebracht op Gazer Tapes in 2018.

Souvagie speelde alle tracks van 'ARTIFACT' zelf in, zowel de drums, bas, gitaar, keys, zang als mondharmonica! Bert Noël nam dit alles op in een geïmproviseerde studio in een oud naaiatelier aan de oevers van de Dender. Het artwork werd ten huize Souvagie gemaakt door vrouwlief Sofia Lorie. Meer DIY vind je niet in Aalst, dat is zeker.

Om de release te vieren droppen we ook een nieuwe single van het album: 'Great Holidays'. De bijhorende videoclip werd door Kristof en Sofia opgenomen tijdens één van hun Great Holidays.