I Am Oak brengt de nieuwe single ‘The Passage’ uit

Nieuws:Muziek
 Koen Asaert    26 november 2021

I Am Oak’s Thijs Kuijken heeft met de nieuwe single ‘The Passage’ gezocht naar houvast.


I Am Oak’s Thijs Kuijken heeft met de nieuwe single ‘The Passage’ gezocht naar houvast.

De Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, Thijs Kuijken staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook fraai tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam laverend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen.

Door de jaren heen is het repertoire van I Am Oak, beginnend met het debuut album ‘On Claws’ uit 2010, uitgegroeid tot een volwaardige collectie van zes studio albums, een live album, twee EP’s, een aantal op zichzelf staande singles tussendoor, en meest recent het album ‘”Odd Seeds”’ wat een selectie is van 26 herinterpretaties van nummers uit de I Am Oak catalogus. Al deze releases worden nu opgevolgd door het nieuwe nummer ‘The Passage’.

In een tijd waar er weinig was om naar uit te kijken heeft I Am Oak’s Thijs Kuijken met de nieuwe single ‘The Passage’ gezocht naar wat houvast en een doel om naar toe te werken. Op ‘The Passage’ ruilt hij de piano van het laatste studio album “Osmosis” in voor een sfeervolle synthesizer pad, aangevuld met rollende drums en bas, accenten van saxofoon en een passage met strijkers. ‘The Passage’ is een buitenbeentje, in de zin dat het lied niet helemaal aansluit bij het andere nieuwe I am Oak werk. Om te voorkomen dat het een buitenbeentje blijft, verdient ‘The Passage’ zijn eigen release als single.

Laat jezelf meedeinen op de golven van dit nieuwe teken van leven van I Am Oak.

‘The Passage’ is nu te beluiteren via Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp.

Website / Facebook / Fanlink

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015