Beachdog tekent bij Snowstar Records en brengt eerst single uit

Nieuws:Muziek
 Koen Asaert    8 oktober 2021

Beachdog, de nieuwe harde rockband van Nederland, heeft getekend bij Snowstar Records. Het onafhankelijke label uit Utrecht staat bekend om kwalitatieve indie muziek van bands als I am Oak, Remy van Kesteren en Donna Blue.


Snowstar Records begon als een punklabel, dus dit is in zekere zin een terugkeer naar hun roots. Om de nieuwe samenwerking te vieren is vandaag eerste single ‘Crawl in Pieces’ uitgekomen. Dit nummer is nu overal te beluisteren. ‘Crawl in Pieces’ staat op de komende 7 inch EP welke uitkomt op 19 november. Pre-order de 7 inch nu in de Snowstar Records webshop.

Terwijl de wereld in de fik stond heeft Beachdog de afgelopen twee jaar liggen rijpen tot het tijd was, en die tijd is het nu. Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot publiek aan te spreken. Een publiek dat het gemist heeft om in bezwete zaaltjes met vrienden een vuist omhoog te steken en los te gaan.

David Achter de Molen werd bekend als zanger van John Coffey, de Nederlandse punk/hardcoreband die harde muziek weer populair wist te maken in Nederland. De band bracht drie albums uit, tourde van Rusland tot Amerika en speelde oneindig veel clubs en festivals in Europa. Na tien jaar stopte John Coffey op hun hoogtepunt en trok David zich terug. Er volgden jaren van radio presenteren (3FM) en podcasts maken (oa Klap van de Molen en Zes Losse Tanden), maar het bloed kroop toch weer waar het niet gaan kon.

Na drie jaar jeuk om weer muziek te maken, vond hij in Ruben Lisman een van de meest getalenteerde gitaristen van Nederland en schreven ze een jaar lang samen songs. De rest van de band haalden ze daarna uit de hardcore-scene van het zuiden des lands. Een eerste 7” ('Crawl in Pieces') komt in november uit op Snowstar Records en laat een geluid horen dat van grunge via punk naar post-hardcore gaat. Twee nummers die doen denken aan Basement en Touché Amoré, maar ook aan Foo Fighters en Soundgarden. Een geluid dat een gat vult in de Nederlandse bandscene dat al jaren opgevuld had moeten worden.

Dit geluid moest gemaakt worden en deze frustraties moesten eruit gezongen worden, of het nu over de zuivelindustrie of over religie gaat. Maar bovenal moet het Beachdog publiek na een show met een big smile weglopen en zin hebben in meer. Precies op tijd voor het einde van onze wereldwijde pandemie (no jinx), is Beachdog nu klaar om met een 7” en een reeks eerste bezwete shows totaal algoritme-vrij terug te brengen wat we allemaal zo gemist hebben; een ouderwetse punkshow!

Hier alvast enkele concertdata.

08/10 Innocent, Hengelo

09/10 De Zwarte Ruiter, Den Haag

15/10 Left of the Dial, Rotterdam

Meer info en tickets vind je op www.snowstar.nl/shows


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015