Samowar's (BE) debuutalbum 'Leeway' - nu uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    15 september 2021

Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele. Met stem, synths en subtiele beats worden de songs via een loopstation laagje per laagje opgebouwd. Het resultaat: een authentiek geluid, soms kwetsbaar en experimenteel.


Dit bleef niet onopgemerkt: Samowar schopte het tot in de finale van Humo’s Rock Rally 2014, was laureaat Theater Aan Zee 2013, tweede Frappant Pop 2011, ... Samowar zorgde zo ook voor de subtiele vocal effects op het nummer Golden (Are You Still?) op de plaat 'FURU' en het gedicht 'The Writer' in 'Room of Imaginary Creatures' van Arsenal.

Na heel wat projecten in theater en in andermans bands (Reymer, Marcel Vanthilt, Pepieyaya) krijgt haar titelloze EP uit 2014 (opgenomen door Pascal Deweze) eindelijk een waardige opvolger met het debuutalbum 'Leeway'(inclusief de singles 'Splinter' & 'London Lion'), waaraan ze samen met o.a. Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de schepping) en Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) werkte.

Live was Samowar reeds te bewonderen als support voor SOHN in de AB en My Brightest Diamond in de Botanique en vaste support voor School Is Cool en Eefje de Visser. Samowar speelde ook al op een aantal festivals zoals Boomtown, Absolutely Free Festival en Incubate (NL).

Je kan Samowar nog live aan het werk zien:

29 sept: TRIX (albumvoorstelling)

20 nov: Lux Herenthout (support Compact Disk Dummies) 

- Over Leeway - 

Omgeven door zeilboten op het eiland Comacina [IT] leerde Leen de term Leeway kennen. Met Leeway druk je in graden uit hoeveel je afwijkt om je doel te bereiken. Maar de vertaling van Leeway gaat nog veel breder: speelruimte / speling / drift / ademruimte / bewegingsruimte / marge / armslag... Geproducet en muzikaal opgelift door Stijn Cole  & Andrew Claes werd 'Leeway' de mast waaronder dit avontuurlijke debuut zijn weg vond.

“De aarde is een plek waar we samen zijn. De dag is helemaal van u en ook de nacht. Voel de tijd die u ter beschikking staat. De ruimte om u heen en in uzelf. Durf alles te denken. Alles te verbeelden.”

[Oscar van den Boogaard]

 

  Contact