Persistence tour preview

Previews:Concerten
  levi deluycker    13 september 2011

Op 20 januari strijkt de persistence tour in België neer in de Brielpoort te Deinze. Tot nu toe zijn er nog maar drie namen bekend gemaakt. Headliner Suicidal Tendencies, Terror en Lionheart. Hieronder geven we jullie al een preview van de drie voornoemde bands.


Dit jaar brengt de Persistence tour ons de vaders van de crossover, Suicidal Tendencies. Het mag dan wel al zo’n elf jaar geleden zijn dat we nog werden getrakteerd op nieuw werk, touren doet de bende onder leiding van Mike Muir (Cyco Miko voor de vrienden) wel nog altijd. De band is vooral gekend voor de song Institutionalized, één van de eerste hardcore punk  songs die verschenen op MTV. Maar ook tracks als War Inside My Head,  Possesed To Skate, How Will I Laugh Tomorrow en You Can’t Bring Me Down kennen ook hun portie succes.  De blauwe bandanas en typische suicidal petten zullen alvast talrijk aanwezig zijn!

Dat Terror al de hele wereldbol heeft afgereisd is een publiek geheim. Na hun doortocht in ons belgenlandje op graspop en dour vereren ze ons nog eens met een bezoekje op 20 januari. Iedereen die Terror al live bezig zag kan het beamen: hun shows zijn heel erg intensief! Zo doet frontman Scott Vogel niets liever dan zijn publiek ophitsen. De man smeekt om circle pits en stagedives! Dat de jongens ondertussen wel al een aardige backcatalogus hebben kunnen opbouwen mag duidelijk zijn. Maar ook hun laatste album keepers of the Faith is een regelrecht schot in de roos, met hits als Stick Tight, Keepers Of The Faith en You’re Caught. Wederom schenkt de persistence tour ons weer een aardige klepper van formaat.

Ook Bay Area band Lionheart zal zijn opwachting maken op de persistence tour. Het vijftal onder leiding van Rob Watson stelde dit jaar hun tweede album Built On Struggle voor. Op die laatste worp krijgen ze hulp van schoon volk als Brandan Schieppati (Bleeding Through), Lord Ezec (SkarheadIcepick) en Karl buechner (Earth Crisis). Op het podium staan ze er echter alleen voor maar als je zo'n tien maand per jaar aan het touren bent en al voor kleppers geopend hebt als H2O, Madball, Agnostic Front, Walls Of Jericho en Skarhead mag je wel zeggen dat je het podium meer dan verdient.